Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Senzacija u Ligi konferencije: Zagrebački Dinamo pao u Prištini

Dinamo je večeras poražen u Prištini od domaćeg Balkanija, a konačnih 2:0 (1:0) za tim iz glavnog grada Kosova samo će produbiti krizu Zagrebčana.

Zagrebačka imperija je ozbiljno uzdrmana i prijeti da se sruši kao kula od karata. Bolne udarce zadobio je Dinamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao utješna nagrada stigla je grupna faza Lige konferencije, a tamo – šamar od Balkanija u Prištini.

Ispadanje od atinskog AEK-a, zatim od Sparte iz Praga i kao šlag na torti prvorazredna senzacija u Ligi konferencije. Modri su se igrali sa ugledom, doživeli su jedan od najšokantnijih poraza u evropskim takmičenjima.

Dinamo je večeras poražen u Prištini od domaćeg Balkanija, a konačnih 2:0 (1:0) za tim iz glavnog grada Kosova samo će produbiti krizu Zagrebčana.

Dinamo je doživeo fijasko u Prištini. Sergej Jakirović je potcijenio domaćina, bio je samouvjeren i skupo platio ceh.

Ni na mapi nije bilo Bruna Petkovića i Arijana Ademija, izveo je kombinovan tim – uglavnom pružio šansu mladim igračima, pogotovo u ofanzivi – i to mu se obilo o glavu.

I preostala dva “jugoslovenska” predstavnika poražena su u drugom kolu Lige konferencija – nekadašnji evropski šampion Aston vila je teškom mukom pobijedila Zrinjski u Birmingemu 1:0, dok je Čukarički već na poluvremenu položio oružje protiv belgijskog Genka.

Zrinjski nije imao snage za još jedno čudo, kao u premijernom kolu kada je protiv AZ Alkmara od 0:3 u Mostaru stigao do 4:3.  Aston vila je je do sva tri boda stigla golom Mekgina u 94. minutu.

Čukarički je Genk dočekao na Vučićevom stadionu u Leskovcu, da predsjedniku ispuni želju, a već na poluvremenu se pokazalo da predsjednička investicija nema i rezultatsku valorizaciju na evropskoj sceni.

Vučićeva investicija u stadion u Leskovcu pokazala se kao potpun promašaj, pošto su tribine stadiona bile poluprazne, a Genk je već nakon 20 minuta imao dva gola prednostii osigurao pobjedu. Hejnen i Pejntsil su golovima u 10. i 21. minutu zapečatili sudbinu “brđana” koji su tako ostvarili šesti uzastopni poraz na evropskoj klupskoj sceni u nizu.

Ni nakon drugog kola takmičenja po grupama Srbija ima samo jednu pobjedu ove sezone u evroipskim kupovima, onu Partizana protiv Sabaha u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

U 16 mečeva jedna pobjeda dva remija i 13 poraza su rezultat srpskih klubova z Evropi ove sezone.

LIGA KONFERENCIJE – 3. KOLO

Četvrtak

Grupa A

Olimpija Ljubljana – Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

/Čavrić 55pen/

KI Klaksvik – Lil 0:0

Grupa B

Gent – Makabi Tel Aviv 2:0 (1:0)

/Tisudali 39, 90+2/

Brejdablik – Zorja 0:1 (0:1)

/Gorbač 35/

Grupa C

Astana – Viktorija Plzenj 1:2 (0:0)

/Tomasov 51 – Hori 54, Kalvah 56/

Balkani – Dinamo Zagreb 2:0 (1:0)

/Krijeziju 44, Hamidi 83/

Grupa D

Bešiktaš – Lugano 2:3 (1:0)

/Abubakar 38, 52 – Aliseda 81, Vladi 86, Baji 90/

Bode Glimt – Klub Briž 0:1 (0:1)

/Vanaken 20/

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve