Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SELEKTIVNI CIRKUS SE NASTAVLJA: UEFA kaznila Mančester junajted i Barselonu

Pored ''crvenih đavola'', kažnjena je i Barselona koja će morati da plati pola miliona jer je netačno navela podatke kojima se prijavljuju prihodi

Evropska fudbalska unija (UEFA) nastavila je pod kontrolom Aleksandra Čeferina svoj selektivni cirkus i objavila da je kaznila Mančester junajted sa 300 hiljada eura zbog kršenja finansijskog fer-pleja za period od 2019. do 2022. godine.

UEFA navodi da je “finansijska kontrola” donijela odluku o visini kazne nakon što je utvrđeno manje kršenje pravila…

Pored “crvenih đavola”, kažnjena je i Barselona koja će morati da plati pola miliona jer je netačno navela podatke kojima se prijavljuju prihodi.

 

Turski Bašakšehir platiće 400 hiljada zato što nije ispunio ciljeve određene za finansijsku 2022. godinu…

Politički i svaki drugi mentor i zaštitinik Crvene zvezde, Čeferin, u saradnji sa Zoranom Lakovićem, godinama ne kažnjava Crvenu zvezdu koja je proteklih 10 godina prekršila sva pravila UEFA i uporno prolazi bez kazni.

Klib nema novca za dnevno poslovanje, prema zvaničnim finansijskim izvještajima, ali godinama dovodi pojačanja na tone, kao svježu govedinu, ali kazne nema.

Istovremeno UEFA zabranjuje mješanje politike u sport, a generalni direktor je više puta, čak i prije nekoliko dana, javno priznao da je na mjesto orvog “operativca” Crvene zvezde postavljen od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Čak što više, nedavno je izjavio:

“Vučić me pitao prilikom imenovanja da li ću da budem na čelu Fudbalskog saveza Srbije ili Crvene zvezde. Odabrao sam Crvenu zvezdu”, kazao je Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde na taj način je priznao da je prije nekoliko godina upravo Vučić odlučio da predsjednik FSS bude njegov kum Slaviša Kokeza, kao što je sada na čelo FSS postavio aboliranog kriminalca Dragana Džajića, kojeg je abolirao njegov SNS i bivšeg ministra SNS za posljsko mlijeko Branislava Nedimovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve