Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović poručio: Sami smo ispustili nekoliko šansi da izborimo Evroligu

U mislima izabranika Dejana Milojevića je i dalje borba za titulu u regionalnom takmičenju, u kojem su ''plavi'' igrali pet uzbudljivih i neizvjesnih mečeva. Na njihovu i nesreću navijača Budućnosti, serija je završena trijumfom Crvene zvezde, koja je bila bolja u majstorici (67:60)

Nakon dva dana odmora po povratku iz Beograda i završetka finalne serije plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde, košarkaši Budućnost od juče su ponovo u pogonu, jer slijedi završnica domaćeg Kupa i prvenstva.

Ipak, u mislima izabranika Dejana Milojevića je i dalje borba za titulu u regionalnom takmičenju, u kojem su ”plavi” igrali pet uzbudljivih i neizvjesnih mečeva. Na njihovu i nesreću navijača Budućnosti, serija je završena trijumfom Crvene zvezde, koja je bila bolja u majstorici (67:60)…

– Serija je bila interesantna, neizvjesna, svaka ekipa je imala svoje šanse. Mi smo imali devet razlike u posljednjoj četvrtini drugog meča, i mogli smo da napravimo brejk, ali je Zvezda preokrenula. Oni su u Podgorici vodili 12 razlike u posljednjoj četvrtini, pa smo mi preokrenuli, iako smo u trećoj četvrtini ostali bez Rida. Pokazalo se da su obje ekipe kadre da se vrate iz minusa od 10 i više poena, a do majstorice je svaki tim odbranio svoj teren. U petoj utakmici se niko nije odvajao na veću razliku, Zvezda je najviše vodila devet razlike, igralo se čvrsto, a nama je falio još koji šut da uđe, posebno sa distance, pa smo na kraju poraženi i izgubili smo seriju 3:2, prisjeća se finala kapiten Budućnosti Suad Šehović.

Peh za Budućnost u majstorici je bio izostanak centra Vilija Rida, ali su ”plavi” u četvrtom meču bez njega (povrijedio se početkom treće četvrtine) uspjeli da stignu do trijumfa i pet utakmice.

– Zoran Nikolić i Dragan Apić su odradili svoje u petoj utakmici, ali nije baš lako u odlučujućem meču preuzeti ono što je Rid radio čitave sezone. Sigurno je da nam je falio, ali kada smo saznali da neće igrati, svi su dali svoj doprinos. I bez njega smo imali svoje šanse da dobijemo utakmicu, dodaje Šehović.

Budućnost, tako, nije uspjela da ponovi uspjeh iz 2018. godine, a izgubila je drugi uzastopno finale protiv Crvene zvezde, u znatno drugačijim i regularnijim sportskim uslovima nego što je to bio slučaj prije dvije godine. Podgoričani će čekati na drugu priliku na novi plasman u Evroligu, a ove sezone su imali dvije prilike, kroz Evrokup (eliminisani u četvrtfinalu od Monaka koji je kasnije uzeo trofej) i ABA ligu.

– Dosta sam razmišljao o svim stvarima kroz čitavu sezonu. Sigurno da smo veliku šansu propustili u posljednjoj utakmici ligaškog dijela, kada smo pobjedom protiv Mornara u Baru mogli da obezbijedimo prednost domaćeg terena u plej-ofu, koliko je to značilo, najbolje se vidjelo u finalnoj seriji. Mogli smo napraviti brejk i u drugoj utakmici u Beogradu. Drugo, propustili smo šansu protiv Monaka u četvrtfinalu Evrokupa, nakon što smo napravili brejk u Monte Karlu, ali, nažalost, nam nije bilo dozvoljeno da domaći meč igramo u Podgorici. Kad se sve sabere i oduzme, sami smo ispustili nekoliko šansi da napravimo iskorak i izborimo Evroligu. Ostaje žal i gorak ukus, ali ukupno gledano, možemo da kažemo da je sezona bila uspješna, zaključio je Suad Šehović.

Lijepo je bilo igrati pred publikom

Za razliku od ligaškog dijela, finale plej-ofa je proteklo sa publikom na tribinama, iako protivno mjerama u borbi protiv korona virusa. U majstorici u Beogradu je dvorana ”Aleksandar Nikolić” bila skoro puna. Srećom, finalna serija ove sezone je bila mnogo mirnija nego prije dvije godine…

– U ovom finalu se vratila publika na tribine, u Beogradu u većem broju nego kod nas, ali su nas navijači pogurali do pobjede u Podgorici. Lijepo je bilo igrati pred publikom, imali smo osjećaj da se stvari vraćaju u normalu. Bilo je uživanje igrati u Podgorici i Beogradu pred navijačima, i jedni i drugi navijači su svoje timove gurali i pomagali. Što se toga tiče, sve je bilo u granicama sportskog navijanja, rekao je Suad Šehović.

Obaveza je da Kup i prvenstvo odigramo na najvišem nivou

Za Budućnost Voli nema previše vremena za resetovanje, već u srijedu počinje finalni turnir Kupa Crne Gore, a krajem neđelje i plej-of domaćeg prvenstva, u kojima Podgoričanima imaju obavezu da odbrane trofeja.

– Sigurno da smo ispražnjeni i fizički i psihički. Ali moramo se resetovati i okrenuti obavezama na domaćoj sceni. Svako od nas ima i obavezu i ponos da završnicu domaćih takmičenja odigra na najvišem nivou. Najbitnije je da idemo utakmicu po utakmicu, a sigurno je da će svi naši protivnici htjeti da iskoriste ovaj momenat da nas pobijede. Sa druge strane, mi ćemo uraditi sve da pokažemo da smo najbolji tim i odbranimo trofeje u Kupu i prvenstvu, rekao je kapiten Podgoričana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve