Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SC Derbi u derbiju ruši Crvenu zvezdu

SC Derbi je pobjedom protiv Partizana u finalu Superkupa pokazao da je tim kadar da iznenadi i najkvalitetnije rivale u regionalnom takmičenju, tako da ni pobjeda nad Crvenom zvezdom ne bi bila senzacija.

Ovog viknda u 12. kolu Admiralbet ABA lige dvostruki duel Podgoričkih i beogradskih klubova – Partizan je sinoć u “Areni” pobijedio Budućnost, a SC Derbi ima priliku da se “osveti” u Morači” protiv Crvene zvezde.

Mlađi podgorički ABA ligaš je u prethodnih 11 mečeva ostvario šest pobjeda, a sezonu je započeo trijumfom u Superkupu, protiv Partizana u finalu.

I upravo ta pobjeda daje nadu da su “Studnti” spremni da protiv Crvene zvezde naprave još jedni iznenaženje i pobijede favorizovanog učesnika Evrolige.

“Za mene je Zvezda po sastavu prvi favorit za osvajanje ABA lige. Moramo ući bolje u utakmicu nego što je to bio slučaj u prethodnom kolu protiv Partizana. Vjerujem da smo to prenijeli igračima i da oni to dobro znaju. Izuzetno je važno da igramo sa puno energije u oba smjera, i u odbrani i u napadu, jer takva igra krasi ovu ekipu. Nema kiks ove sezone u regionalnom takmičenju. Nadam se da to može biti slučaj na ovoj utakmici”, poručio je Jakara.

Jedan od igrača koji je obilježio dosadašnji dio sezone u regionalnoj košarci je Kenan Kamenjaš. Dominantan je pod košem, a prosječno postiže 14,6 poena, uz 9,6 skokova.

“Očekuje nas još jedna utakmica protiv evroligaške ekipe, znamo sve o Crvenoj zvezdi i o njenim kvalitetima. Napravila je izuzetno kvalitetan tim, ne samo za vrh ABA lige već i za top osam Evrolige. Vjerujem da će biti dobra, veoma zahtjevna utakmica, meč u kome će energetska potrošnja biti velika”, rekao je Kamenjaš.

Utakmica SC Derbi – Crvena zvezda igra se danas sa početkom u 17 časova u dvorani SC “Morača”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve