Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Savović pred meč s Makabijem: Nadu nam niko ne može oduzeti

Prvi meč je u četvrtak na ''DG areni'' u Podgorici, suvišno je podsjećati da je tim iz Tel Aviva favorit, ali kako se to obično kaže ''lopta je okrugla''

Oni koji su igrali protiv Gagre u Gruziji imali su dva dana odmora, a ostali svega dan, ali u međuvremenu je trener Milija Savović dao još jednu priliku fudbalerima Sutjeske da se dokažu.

Nikšićani su prije dva dana igrali prijateljski meč sa Igalom, počeli su momci koji nijesu igrali u Tbilisiju i pobijedili su 2:0. Vuković se upisao u strijelce, u finišu meča i Vučić, ali to je za stratega ”plavo-bijelih” samo bila još jedna provjera prvotimaca uoči važnog meča s Makabijem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi meč je u četvrtak na ”DG areni” u Podgorici, suvišno je podsjećati da je tim iz Tel Aviva favorit, ali kako se to obično kaže ”lopta je okrugla”.

Savović procjenjuje da su Izraelci na nivou recimo Crvene zvezde ili Partizana, ali to je bilo prethodnih sezona, a ovog ljeta će se tek potvrditi kojeg je kvaliteta ekipe tamošnjeg najuspješnijeg kluba.

– Što reći o Makabiju, a da se već ne zna. Godinama unazad imaju veliko međunarodno iskustvo, nije im strana Liga šampiona, ali… Na nama je da se nadamo, svjesni da smo autsajderi. Možda Sutjeska do sada i nije imala jačeg protivnika, bar ako je suditi po imenu, ali jasno je i da nijesu u najjačoj formi, što bi trebalo da nam ulije dodatnu nadu. Protiv Igala su igrali momci koji nijesu dobili priliku u Gruziji i to je vrlo važan segment. Zdravi smo, vraćaju se oni koji su bili roviti, stižu do željene forme novajlije i to je najbitnije. Recimo, Marković je prije dvije noći igrao i biće u kombinaciji, Janjić je takođe spreman, novajlija Drešković je u dobroj formi… To su stvari koje me raduju, ali svako evropsko takmičenje i naredna runda uvijek je nova nepoznanica – riječi su Savovića.

Strateg nikšićkog sastava kaže da je u toku analiziranje njihovog protivnika, ali da ne odustaju od svoje igre.

– S Gagrom je, takođe, bilo teško igrati prvi meč, a u revanšu smo bili mnogo bolji, jer znali smo s kim se sastajemo. Ta priča da nam u goste dolazi drugoligaš, da ćemo imati lak posao… mnogo je uticala na igru u prvom meču, ali na kraju je bilo očito ko koliko vrijedi. E, sad je vrijeme da se prilagodimo sasvim drugoj priči. Treba ponešto da naučimo i iz iskustva drugih. Gledao sam Budućnost, njihov rival je zaslužio prolaz, ali nije mogla biti tolika rezultatska razlika. Dakle, ne smijemo da se uplašimo, ali ni da potcijenimo nekoga. Analiziranje Makabija je u toku, želimo dobar rezultat u prvom meču i prolaz, a hoće li nam se sve želje ispuniti ne zavisi od nas. Voljeli bismo da dođe veliki broj navijača, da nas ”vojvode” maksimalno podrže, u četvrtak na ”DG areni” treba da bude praznik fudbala – naveo je šef stručnog štaba Sutjeske Milija Savović uoči drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve