Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Savićević kao da se sprda sa reprezentacijom Crne Gore

Savićević je prethodnih godina imao brojne eksperimente i svaki put je omanuo - od promašaja sa Brankom Brnovićem, potom fijasko sa Ljubišom Tumbakovićem i neuspjele epizode Faruka Hadžibegića i Miodraga Radulovića... 

Vijest da su kandidati za selektora Crne Gore Robert Prosinečki, Mladen Krstajić i Mirko Vučinić pogubna je za crnogorski fudbal, pogotovo ako se ispostavi kao tačna informacija da je selektorskoj klupi najbliži Prosinečki.

Savićević je prethodnih godina imao brojne eksperimente i svaki put je ubo prstom kao u go.no – od promašaja sa Brankom Brnovićem potom fijasko sa Ljubišom Tumbakovićem i neuspjele epizode Faruka Hadžibegića i Miodraga Radulovića

Na red je došao trenerski luzer Robert Prosinečki, koji je u svim svojim klubovima protjeran kao promašena investicija.

Jedini trofej u karijeri je osvojio kao trener Crvene zvezde kada je u polufinalu eliminisao Partizan, a potom osvojio Kup Srbije. Epizoda u Crvenoj zvezdi je ujedno i njegovo najduže trenersko trajanje.

Ipak, treba reči da je Prosinečki imao blistavu igračku karijeru i da je nosio dres Dinama, Crvene zvezde, ali i slavnih španskih klubova Barselone i Real Madrida.

U trenerskoj karijeri je vodio Crvenu zvezdu, Kajzerispor u dva navrata, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, Denizlispor, ljubljansku Olimpiju i Rudeš. Klupu Rudeša napustio je minulog septembra, nakon što je osvojio samo bod u sedam prvenstvenih kola.

Spekulisalo se i da su u igri za kormilo “sokola” Mladen Krstajić, Mirko Vučinić i Igor Angelovski.

Krstajić je u posljednjem mandatu vodio selekciju Bugarske, sa kojom je prekinuo saradnju početkom oktobra prošle godine. Razlog su bili nezadovoljavajući rezultati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, prije toga je kao selektor Srbije doživio rezultatski debakl. U karijeri je vodio i dva kluba, Makabi iz Tel Aviva i Bačku Topolu.

Vučinić je bio pomoćnik bivšeg selektora Miodraga Radulovića, a jedan je od najboljih igrača u istoriji našeg fudbala.

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza 27. decembra usaglašeno je da ,”rukovodstvo Saveza u narednom periodu obavi razgovore sa kandidatima za ovu poziciju kako bi IO imenovao novog selektora do kraja januara 2024. godine”.

Crna Gora je bez selektora od početka decembra, kada je sporazumno raskinut ugovor sa Miodragom Radulovićem.

Na klupi Crne Gore do sada su bili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović.

Reprezentacija Crne Gore prvi meč u ovoj godini odigraće 21. marta, protivnik u prijateljskom duelu biće selekcija Bjelorusije u Antaliji.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
jado
01.02.2024-17:22 17:22

pa savicevic je vazda na stetu CG radio (malo slovo za nista cojka)

dragan
01.02.2024-18:25 18:25

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Vule
01.02.2024-18:54 18:54

Uzmite Krstajića -da to dokrajči, pa da se krene od pionira.

dpero
01.02.2024-20:58 20:58

A Rakojwvic fudbaloska legenda Sutjeske i Crnogorskog fudbala, trener sa svim referennsama ??? Niiad nije dobio sansu jer ima znanje i nije polotron i misli svojom glavom!!

Vesko
01.02.2024-22:19 22:19

Rakojević ima aman baš sve ono što Savićevića ne interesuje.Znanje ,stručnost, autoritet ,elokventnost,viziju, moderan pristup fudbalu ,stalozenost.I na kraju kad doživimo sasvim izvjesno fijasko Dejan će posegnuti za politikom.Sve manje iskrenih ljudi ti ne vjeruje moj genije.

dragan p n
01.02.2024-22:36 22:36

najžalosnije je to što se savićević ne sprda sa reprezentacijom već on tako misli da je najbolje.on je sa posebnim potrebama -nažalost crnogorskog fudbala