Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Sautgejt: Sve osim polufinala je neuspjeh

Engleska će sve tri utakmice grupe D protiv Hrvatske, Škotske i Češke igrati na Vembliju, a potom i utakmicu osmine finala, ako bude završila prva u svojoj grupi

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt smatra da bi svaki rezultat ispod plasmana u polufinale bio neuspjeh za ”gordi albion” na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Engleska će sve tri utakmice grupe D protiv Hrvatske, Škotske i Češke igrati na Vembliju, a potom i utakmicu osmine finala, ako bude završila prva u svojoj grupi.

– Da, vjerovatno bi sve osim plasmana u polufinale bio neuspjeh. Moramo živjeti sa ovim očekivanjima. Jesmo li spremni za titulu? Pa, dva puta smo dolazili do polufinala, pa je sljedeći korak pokušati ići dalje, rekao je Sautgejt apostrofirajući poraze u polufinalu na Svjetskom prvenstvu od Hrvatske (1:2, nakon produžetaka) i Holandije u Ligi nacija (1:3).

Engleska u istoriji ima samo jedno veliko finale, na Svjetskom prvenstvu 1966. godine, kada su na svom terenu osvojili titulu pobjedom protiv Njemačke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve