Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Sada je svima jasno zašto je derbi sudio Pavle Ilić

Pavle Ilić je sudio perfidno, po instrukcijama nadležnih i imao je zadatak da pokrade Partizan tako da ni VAR to ne može da spriječi i posao je obavio po želji Aleksandra Vučića i Zvezdana Terzića. Tačno da je Zvezda bila bolja u večem dijelu derbija, i da je imala više šansi za postizanje golova, ali je Ilić od starta utakmice 'navlačio' za Crvenu zvezdu i nije dozvolio da igrači sami na terenu odluče ko je bolji.

Crvena zvezda je od starta sezone vršila pritisak na sudije, sudijsku organizaciju, komesara suđenja, i kroz strukture FSS koje su pod njenom kontrolom smijenila Dejana Filipovića, koji je sa navijačima tog kluba bio u Bariju 1991. godine, ali po mjerilima Zvezdana Terzića i Aleksandra Vučića nije bio dovoljno zvezdaš.

Umjesto Filipovića doveden je na mjesto komesara suđenja Dejan Santrač, Vučićev stranački potrčko, koji u svojoj kancelariji drži tri slike predsjednika svega i svačega u Srbiji, jedna je malo…

Po naređenju “odozgo” Santrač je sklonio najboljeg sudiju Srbije Srđana Jovanovića, koji u Evropi sudi najteže mečeve, ali ne može derbi jer su Terzić i Vučić procijenili da je navijač Partizana, zato što nijednom nije krao u korist Crvene zvezde. I zaista može biti da nije zvezdaš, jer nema karakter Vučića, Terzića, Dragana Džajića i Pavla Ilića koji je sudio juče.

Tačno da je Zvezda bila bolja u večem dijelu derbija, i da je imala više šansi za postizanje golova, ali je Ilić od starta utakmice ‘navlačio’ za Crvenu zvezdu i nije dozvolio da igrači sami na terenu odluče ko je bolji.

Ilić je sebi dozvolio da fudbalere Partizana psuje tokom utakmice, što su zabilježile i kamere. Ilić je na derbiju djelovao kao uličar, kao huligan doveden sa tribine, pa je i Gajasu Zahidu objasnio kako se to radi na ovim prostorima – “shut the f*ck up”.

Svaki duel sudio je u korist Crvene zvezde, navlačio prekršaje pred oba gola u korist Crvene zvezde i svojim odlukama uticao na konačan ishod derbija. Jedino što nije mogao je da postigne gol za Crvenu zvezdu i izmisli penal jer bi se digla velika larma i bilo bi jasno da je tu da otvoreno pokrade Partizan.

Nakon svega viđenog jasno je da Ilić nije mnogo inteligentan čovjek, ali ima moćne zaštitnike koji su odredili kako treba da sudi i on je to ispoštovao.

Osim gomile grešaka na štetu Partizana, Ilić je  tri najveće napravio u korist Crvene zvezde koje su i skrojile konačan rezultat. Prvo nije dosudio očigledan prekršaj kod izvođenja kornera nad Bibrasom Nathom i Zvezda je povela 1:0 u 43. minutu.

Drugu veliku grešku Ilić je napravio svjesno i namjerno jer nije dosudio crveni karton fudbaleru Crvene zvezde Hvangu u 71. minutu kada je oborio Kalulua koji sa loptom u nogama ide sam prema golu domaćina.

Samo tri minuta kasnije crveni karton je dobio Ksaver Severina zbog navodnog udaranja laktom u lice, iako nije bilo udaranja laktom, a kamoli u lice, ali je fudbaler Crvene zvezde Endijaje pao kao gromom pogođen. Kako ne bi reagovao VAR, jer reaguje samo kod crvenih kartona, Ilić je Severini pokazao drugi žuti karton, a to je značilo automatski crveni. Severina je dobio i prvi žuti karton neopravdano zbog benignog faula na sredini terena, koji je ujedno bio i njegov prvi prekršaj na utakmici.

Zbog udaranja laktom u lice se dobija direktni crveni karton, ali bi se tada gledao VAR i tada bi se pokazalo da udaranja laktom u lice nije bio i tada bi Ilić bio u problemu.

Zvanični stručni konsultatnt Arenasport, bivši međunarodni fiudbalski sudija, Zdravko Jokić kaže da nema mjestu crvenom kartonu, mada ga on ne vidi ni kod prekršaja kada Hvang ruši Kalulua, ali i da je sudija pogriješio kod slobodnog udarca u 21. minutu pred golom Partizana iz kojeg je Zvezda mogla da povede, tada je Svetozar Marković glavom u zidu skrenu loptu u korner.

Ilić je zablistao i u finišu utakmice kada je dosudio slobodan udarac za Crvenu zvezdu na 18 metara od gola, a živi zid Partizana udaljio na nevjerovatnih 11-12 metara što se jasno vidi i na fotografiji…

Sudija može da prilikom postavljanja zida pogriješi za pola metra naprijed nazad, ali za tri, ako je i od Aleksandra Vučića, mnogo je. Zbog toga bi možda bilo dobro da u FSS razmotre mogućnost da se fudbalerima Partizana zabrani postavljanje živog zida, jer nema smisla da se fudbaleri Crvene zvezde muče da ga prebace…

I na fotografiji se vidi da je slobodan udarac na 17-18 metara od gola, pošto za one koji ne znaju dimenzije kaznenog prostora su 16,50X40,32 metara, a živi zid je malo iznad peterca gola Partizana…

Pošto u ovom slučaju postoje linije, koje olakšavaju mogućnost procjene razdaljine lopte i živog zida jasno je da da Ilić pomaže fudbalerima Crvene zvezde da iz slobodnog udarca lakše postignu gol.

Ipak, nije se dogodila krađa neviđenih razmjera, iako su sudije skrojile tok utakmice i razvoj događaja na terenu.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dusan
10.03.2024-12:23 12:23

Stoka nevaspitana.Tako se ponaša i sa zatvorenicima!

Stefan
10.03.2024-17:08 17:08

Inače Partizan je u svim elementima bio bolji i nadigrao ovu nemoćnu Zvezdu, igrao na vrhunskom nivou, još i sudija da je bio kako treba, razbili bi ih 10:2

Srbislav
11.03.2024-15:46 15:46
Reply to  Stefan

Da li je iko osporio da je Zvezda bila bolja? Ovde se priča o sudiji

Peđa
11.03.2024-02:17 02:17

Sada je jasno da ste ostrašćene glodarčine, je*em vas u usta škrbava!!!

Draža
11.03.2024-15:47 15:47
Reply to  Peđa

Sakupljaču sekundarnih sirovina, reciklirana limenko, Krcunovče, duvaj ga. Prvo sudija, pa ti posle njega.

Andrija
11.03.2024-07:30 07:30

Zašto niste pomenuti drugi gol za czv koji je postignut rukom, tu je VAR mogao da reaguje

Raja
11.03.2024-08:06 08:06

Smesan tekst…jel vas sramota da pisete ove gluposti…da je navlaciio mogao je da svira ladno penal nad Djigom i fa odluci derbi …no, strasno je koja je ovo novinarska neznalica i obojeni novinar….ako pisete protiv Vucica ne mesajte svuda i Zvezdu ..

Fegeltija
11.03.2024-08:27 08:27

A sto blago poremeceni vas kapiten psuje sudiju pljuje ga udara o stativu i je*e svima majku ti nikom nista…nabijem vas na ku*ac tako prepostene, oducili smo vas od fudbala

Gf
11.03.2024-12:06 12:06

Da je ponistio gol Spajica posle prekrsaja Kalulu-a na Nathu i gol Ndiae glavom bilo bi 10 prema 0.

Radovan
11.03.2024-12:47 12:47

Ovakvo reagovanje navijača Zvezde je karakterna osobina zvezdasa,Sveta se nervira jer nije korner budaletino,utakmicu sam gledao sa komisijom okoreli zvezdanom nije odgledao do kraja ,zbog sudije jer zvezda ne zaslužuje da bude prva,sramota,to navlacenje perfidno suđenje ilica stidim se tog čoveka jer sam iz kragujevca DZUKELA mars iz mog grada.

Darko
11.03.2024-15:15 15:15

Oba gola su vam neregularna. Prvi postignut posle čistog faula nad Natkom, drugi Ndjaje ubacio rukom. Hvang nije dobio crveni karton. Još jedan igrač Zvezde, koji je već imao žuti u skoku udara Saldanju laktom u glavu. Oprošteno, naravno. Severina naciljan za crveni od kad je ušao. Prvi žuti nizašta, običan faul na sredini, drugi posle izmišljenog udarca laktom u lice. Zvezdini igrači su radili šta god su hteli jer im je rečeno šta će sudija da radi. Odavno nisam video sramniju fudbalsku utakmicu. Tako da pametnije bi bilo da ništa nisi pisao, bio bi pametniji. Ovako svi mogu da… Pročitaj više »

Лоли
11.03.2024-15:24 15:24

Фрањевци Х.А.Ш.К. Партизан може од наредне године слободно у Хрватску ногометни лигу.Тамоћете бити привилеговани а и Срна ће вам свесрдно помоћи..

Dragoljub
12.03.2024-08:20 08:20

Kada čovek iz nedovoljnog obrazovanja i vaspitanja a poštovanja napiše ovakvu glupost onda se samo potvrdi sve ovo što sam već rekao