Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Runi otvoren: Ako se bilo ko u mojoj porodici zarazi, vlastima ne bih oprostio

Runi je u svojoj kolumni za Tajms naveo kako je sva takmičenja trebalo još ranije prekinuti, ne izlažući fudbalere i njihove porodice eventualnoj zarazi koronavirusom

Nekadašnji reprezentativac Engleske i jedan od najboljih fudbalera Mančester Junajteda u 21. vijeku – Vejn Runi, žestoko je udario po fudbalskim vlastima na Ostrvu i Vladi Velike Britanije.

Runi, Foto: Nezavisne.com

On je u svojoj kolumni za Tajms naveo kako je sva takmičenja trebalo još ranije prekinuti, ne izlažući fudbalere i njihove porodice eventualnoj zarazi koronavirusom.

Kao i mnogi drugi, Runi je razlog za odugovlačenje što će mnoge ugroziti pronašao u strahu da će biti izgubljene velike količine novca. Novca, koji je, kako Vaza napisao, stavljen ispred zdravlja ljudi po ko zna koji put…

“Ne razumijem… Zašto smo čekali do petka? Zašto je Mikel Arteta morao da se razboli da bi utakmice bile otkazane? Za igrače, osobolje i njihove porodice bila je ovo zabrinjavajuća nedjelja – ona u kojoj se osjetio nedostatak liderstva Vlade, Fudbalske asocijacije i Premijer lige. Poslije hitnog sastanka konačno su donijeli dobru odluku. Do tada imao sam utisak da su sve tretirali kao zamorčiće”.

Runi se tu nije zaustavio…

“Ako se bilo ko u mojoj porodici zarazi preko mene, jer sam morao da igram fudbal kad to nije bilo bezbjedno, dobro ću razmisliti da li ću ikad više igrati. Nikada to ne bih oprostio vlastima”.

Napadač Derbi kauntija preporučio je u istoj kolumni kako bi fudbal trebalo da bude suspendovan do jeseni.

“Ako se steknu uslovi mogli bismo da nastavimo u septembru. A sljedeće dvije sezone trebalo bi da počinjemo na zimu. To se taman uklapa sa Svjetskim prvenstvom u Kataru, koji će se održati u novembru i decembru 2022. godine”, napisao je Vejn Runi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve