Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ronaldu prijeti bičevanje ako se vrati u Iran

Kako prenosi Mundo Deportivo, iranski mediji tvrde da je nekoliko advokata u zemlji podnijelo tužbu protiv Ronalda zbog video snimka koja je napravljen još u septembru.

Portugalac Kristijano Ronaldo mogao bi da bude osuđen na 99 udaraca bičem u Iranu zbog snimka kojim se krši ključni zakon, tvrde mediji u toj zemlji.

Kako prenosi Mundo Deportivo, iranski mediji tvrde da je nekoliko advokata u zemlji podnijelo tužbu protiv Ronalda zbog video snimka koja je napravljen još u septembru.

Portugalac je posjetio glavni grad Irana, Teheran, kada je sa Al Nasrom gostovao Persepolisu u prvom kolu azijske Lige šampiona 19. septembra.

Tokom te posjete Ronaldo se susreo sa iranskom slikarkom Fatimom Hamimi, koja je Portugalcu poklonila portret sa njegovim likom koji je uradila specijalno za njega.

Potom ju je Ronaldo poljubio u obraz i poklonio joj potpisan dres, a nakon toga je pozirao i za fotografiju na kojoj je zagrlio slikarku.

Ovo je privuklo pažnju iranskih vlasti, jer je po zakonu dodirivanje udate žene jednako preljubi.

Zbog toga bi Ronaldo od tamošnjih vlasti mogao da bude osuđen na 99 udaraca bičem kada sljedeći put otputuje u Iran.

Al Nasr u grupi pored iranskog Persepolisa, igra i sa katarskim Al-Duhailom i Istiklolom iz Tadžikistana, pa se u grupnoj fazi neće više vraćati u Iran, ali bi mogao da kroči na iransko tlo ukoliko Al Nasr uđe u nokaut rundu, što je realna šansa.

Iranski mediji tvrde da bi Ronalda, ako bi se to dogodilo, vlasti mogle uhapsiti kako bi ga primorale na izdržavanje kazne.

Međutim, sud bi mogao da oprosti kaznu, ako Ronaldo pokaže kajanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve