Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Romantičari napustili elitu nakon 11 godina

-U fudbalu je najvažnije biti pošten – bio je prvi komentar Vladimira Jankovića, trenera Titograda, koji je tim preuzeo 9. aprila, samo dan prije meča sa Rudarom

Titograd je drugoligaš! Računica više nema, kalkulacije su završene, Petrovac je bodom u Tuzima uspio da ostane u zoni baraža, pa je Titograd i pored pobjede koja bi se mogla smatrati, u drugim okolnostima, izuzetno velika, u Nikšiću protiv Sutjeske, ispao iz lige. Titograd je dugo bio u opasnoj zoni, onda kliznuo i preuzeo ,,fenjer“, a iako je u finišu sezone uspio da najavi veliki kambek, doživio je bolnu eliminaciju.

-U fudbalu je najvažnije biti pošten – bio je prvi komentar Vladimira Jankovića, trenera Titograda, koji je tim preuzeo 9. aprila, samo dan prije meča sa Rudarom.

Činilo se da je i tada Janković došao na gotovu štetu, ali je srpski stručnjak vjerovao da se može napraviti čudo. Iako je Titograd uspio da se trgne u finišu, vele obrta nije bilo. Klub je pod vođstvom Jankovića na devet mečeva osvojio devet bodova (remi sa Rudarom, Petrovcem, Iskrom, te pobjede protiv Dečića i Sutjeske), ali čini se da je Titograd sam kriv jer je poražen u finišu na svom terenu od Jezera i Budućnosti, a nijedan od derbija začelja nije mogao da riješi u svoju korist.

-Ponosan sam na moje momke i kako su iznijeli sve ove utakmice i sa kojom energijom i entuzijazmom su igrali. Svaki meč su odradili za primjer, ali i za ljepotu fudbala. Sport treba da krase lijepe stvari i moji igrači su to pokazali od kada sam trener ove ekipe. Nije me sramota da ispadnem iz lige na ovakav način i sa ovakvom igrom. Nikada nijesam tražio alibi, uvijek sam išao težim putem, mislim da je to bolji i slađi put, jer sam sportista – naglasio je Janković.

Da li se u Titogradu pojavio ,,crv sumnje“ u regularnost, odnosno da li je Petrovac imao popust protiv Dečića, teško je reći, ali iako klub nije izdao zvanično saopštenje, Titograd je objavom na Instagramu: ,,Da li nam je prvenstvo regularno“, uz poseban akcenat na meč Dečić – Petrovac, jasno pokazao da smatra da je žrtva.

Ali, činjenica je da je Titograd možda i sam kriv za ovakav pad.

Klub koji je u posljednjih šest godina osvojio pet trofeja, posljednje dvije sezone, čini se, ,,diše na škrge“. Titograd je prošle sezone uspio da ostane u eliti uz veliku sreću, šut Marveđa i čuvenu panjenku u petoj seriji… Ali, kao da ni ta sezona nije bila dovoljna ljudima iz kluba da vide da priča, koja jeste lijepa sa jedne strane, sa dosta mladih igrača, ne može biti priča koja će zadovoljiti sve–- i rezultat i stvaranje igrača. Prošle sezone Titograd je uspio da se provuče, ovoga puta ne. Poslije svega, rezultatskog posta od 13 utakmica bez pobjede, 978 minuta bez gola, štrajkova, čestih rotacija na klupi, ko zna –možda sve to donose neko osvježenje, koje je očigledno potrebno Titogradu.

Jedno je sigurno – ljudi iz kluba moraju shvatiti da ni u Drugoj ligi ne bi bili konkurentni za prvo mjesto sa ekipom sastavljenom od većine mladih igrača, bez posebnog iskustva. Iako je to jedinstven primjer kod nas, koji je za poštovanje, kao i činjenica da su gotovo sve mlađe kategorije Titograda u vrhu, što je dokaz da u ovom klubu rade izuzetno sa mlađim kategorijama, još se nije desilo da jedan klub spoji i to i rezultat.

Titograd je nakon 11 godina rekao doviđenja eliti, a svi koji vole ovaj klub nadaju se ne i zbogom, jer nekadašnji šampion Crne Gore potreban je Prvoj ligi… Ali, naravno, u mnogo boljem izdanju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve