Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rolan Garos: Đoković neumoljiv za četvrtfinale

Srpskog tenisera u borbi za polufinale čeka duel sa pobjednikom meča između Italijana Fabija Fonjinija i Aleksandera Zvereva iz Njemačke

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa ubjedljivom pobjedom nad Njemcem Jan-Lenard Štrufom.

Foto: Epa

Đoković je do drugog trijumfa u isto toliko međusobnih susreta sa Štrufom slavio sa 6:3, 6:2, 6:2, poslije sat i 36 minuta igre.

Za Novaka će to biti 13. četvrtfinale na drugom Gren slemu sezone, a deseto zaredom. Srpski teniser je 2016. godine osvojio Rolan Garos, a ove nedjelje bi po drugi put u karijeri u istom trenutku mogao da bude aktuelni šampion na sva četiri Gren slema.

Đoković je u duelu sa Štrufom odigrao veoma dobro, ali mu je bilo potrebno vrijeme da nađe pravi ritam. Njemački teniser mu je pretio na samom početku meča, ali čim je Novak stigao do brejka, više se nije osvrtao.

U drugom i trećem setu je brzo dolazio do vođstva 4:0, posle kojeg njegov rival nije mogao ni da pokuša da mu uzvrati udarac. Njemac jeste imao brejk šansu u trenutku kada je Novak servirao za meč, ali je srpski teniser odmah odgovorio, vezao tri poena i zasluženo slavio.

Srpskog tenisera u borbi za polufinale čeka duel sa pobjednikom meča između Italijana Fabija Fonjinija i Aleksandera Zvereva iz Njemačke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve