Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Rivali na Svjetskom prvenstvu Mađarska, Kamerun i Paragvaj

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije, a Crna Gora u drugoj fazi, u okviru novoformirane grupe I u Geteborgu, ukršta sa grupom A čiji nosilac je domaćin Švedska, a u kojoj su još Hrvatska, Kina i Senegal.

Crna Gora na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, igraće u grupi A u Helsingborgu protiv Mađarske, Kameruna i Paragvaja.

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije, a Crna Gora u drugoj fazi, u okviru novoformirane grupe I u Geteborgu, ukršta sa grupom A čiji nosilac je domaćin Švedska, a u kojoj su još Hrvatska, Kina i Senegal.

Utisak je da su “lavice” koje su kao bronzane sa EHF Euro 2022. godine bile u povlašćenoj poziciji na žrijebu u Geteborgu, dobro prošle, jer su iz svih šešira dobile rivale po mjeri.

Nakon izvlačenja šest kuglica, kao potencijalni protivnici iz drugog šešira ostali su Mađarska i Rumunija. Na kraju je izvučena Mađarska, koja je na papiru, po kvalitetu iza Španije ili Južne Koreje.

Iz trećeg šešira, izabranice selektorke Bojane Popović izbjegle su Srbiju, Japan, Angolu i Ukrajinu, dok su najteži protivnici iz četvrtog šešira bile dvije evropske selekcije – Austrija i Island, koji su dobili specijalne pozivnice za učešće na planetarnoj smotri.

I ukrštanje u glavnoj rundi ide na ruku našoj reprezentaciji, jer grupa A iz koje dolaze protivnici, nije prejaka, pa bi glavni konkurenti za plasman u četvrtfinale trebalo da budu Mađarska i Švedska.

Ukoliko izbore plasman u četvrtfinale, Milena Raičević i saigračice igraće u Herningu. Potencijalni protivnici u četvrtfinalu bile bi selekcije iz grupe III, a koju formiraju selekcije iz grupa E i F, čiji nosioci su Danska i Njemačka.

Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat je peto mjesto osvojeno na šampionatu u Japanu 2019. godine. Svjetsko prvenstvo za rukometašice Danska, Norveška i Švedska 29. novembar – 17. decembar

Grupa A (Geteborg): Švedska, Hrvatska, Kina, Senegal

Grupa B (Helsingborg): CRNA GORA, Mađarska, Kamerun, Paragvaj

Grupa C (Stavanger): Norveška, Južna Koreja, Grenland, Austrija

Grupa D (Stavanger) Francuska, Slovenija, Angola, Island

Grupa E (Herning): Danska, Rumunija, Srbija, Čile

Grupa F (Herning): Njemačka, Poljska, Japan, Iran

Grupa G (Frederikshavn): Brazil, Španija, Ukrajina, Kazahstan

Grupa H (Frederikshavn): Holandija, Češka, Argentina, Kongo

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve