Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ribakina brani vimbldonski tron u konkurenciji dama

Ribakina bi trijumfom na ovogodišnjem Vimbldonu bila prva teniserka koja je nodbranila titulu još od Serene Vilijams koja je bila najbolja 2015. i 2016. godine.

Kazahstanka Jelena Ribakina najveći je favorit za osvajanje Vimbldona u konkurenciji dama, iako se nikako ne smije otpisati prva teniserka planete Poljakinja Iga Svjontek, mada nikad nije imala zapaženiji rezultat na vimbldonskoj travi.

Ribakina bi trijumfom na ovogodišnjem Vimbldonu bila prva teniserka koja je nodbranila titulu još od Serene Vilijams koja je bila najbolja 2015. i 2016. godine.

Arina Sabaljenka, potom šampionka iz 2011. i 2014. Petra Kvitova, te Amerikanka Koko Gof i prošlogodišnja finalistkinja Tunižanka Ons Žabur u krugu su favoritkinja u konkurenciji dama.

Iga Svjontek ima tri Grend slem titule u karijeri, dva trijumfa na Rolan Garosu i jedna na US openu. Na vimbldonskoj travi je igrala samo 2021. godine kada je stigla do četvrtog kola.

„Vjerujem da najbolji igrači mogu da igraju na svim podlogama. Želim da igram dobro i na travi, da se na njoj osjećam komotno. Radim sve što mogu da unaprijedim svoje vještine, pokušala sam da unaprijedim slajs”, rekla je 22-godišnja Sfjontek.

U krugu favoritkinja na ženskom turniru su još Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, potom šampionka iz 2011. i 2014. godine Čehinja Petra Kvitova, Amerikanka Koko Gof koja je prošlegodine igrala u finalu, te Tunižanka Ons Žaber.

Na Vimbldonu ove godine neće igrati naša Danka Kovinić, zbog povrede leđa, ali ona neće mnogo izgubiti bodova svojim izostankom, pošto je prošle godine ispala u prvom kolu.

Kovinić na Vimbldonu u četiri pokušaja nije stigla do pobjede, uvijek je ispadala u prvoj rundi.

Vimbldon

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve