Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković i Švjontek prvi nosioci na Australijan openu

U muškoj konkurenciji 32 nosioca su prva 32 tenisera svijeta na ATP listi, dok je u ženskoj konkurenciji došlo do manjih pomjeranja zbog povreda i drugih izostanaka

Prvi teniser svijeta Novak Đoković iz Srbije i prva na WTA listi Poljakinja Iga Švjontek postavljeni su za prve nosice na predstojećem Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, prvom grend slem turniru u sezoni.

U muškoj konkurenciji 32 nosioca su prva 32 tenisera svijeta na ATP listi, dok je u ženskoj konkurenciji došlo do manjih pomjeranja zbog povreda i drugih izostanaka.

Nosioci neće igrati međusobno u ranim fazama turnira, a prva dva se ne mogu sastati prije finala.

Drugi nosilac je Španac Karlos Alkaras, jedini igrač koji je prošle godine pobijedio Đokovića na grend slem turniru, u finalu Vimbldona, treći je Rus Danil Medvedev, a četvrti Italijan Janik Siner.

Ruski teniser Andrej Rubljov postavljen je za petog nosioca, Aleksandar Zverev iz Njemačke za šestog, a Grk Stefanos Cicipas za sedmog.

Danski teniser Holeger Rune je osmi nosilac, Poljak Hubert Hurkač deveti, a Australijanac Aleks de Minor 10.

U ženskoj konkurenciji drugi nosilac je branilac titule Bjeloruskinja Arina Sabalenka, dok je treći nosilac Elena Ribakina iz Kazahstana. Amerikanke Koko Gof i Džesika Pegula su četvrti i peti nosioci, a Uns Džabir iz Tunisa je postavljena za šestog.

Čehinja Marketa Vondroušova je sedmi nosilac, Grkinja Marija Sakari osmi, Barbora Krejčikova iz Češke je deveti, a za 10. je postavljena Beatris Hadad Maja iz Brazila.

Žrijeb za Australijan open održaće se u četvrtak od 5.00 po srednjoevropskom vremenu.

Prvi grend slem turnir održaće se od 14. do 28. januara u Melburnu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve