Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Revolucionarna ideja: Čeh nudi rješenje za golmanske probleme kod penala

Golmani često napuste gol-liniju i onda se uglavnom ponovo izvode penali. Lukas Fabijanski je odbranio penal u meču Lidsa i Vest Hema, ali je napustio gol-liniju, pa je Klič imao ''popravni'' i onda pogodio za vođstvo Lidsa. Čeh sada predlaže veliku promjenu

Legendarni golman Peter Čeh ljut je zbog novih VAR pravila koji nerviraju brojne golmane.

Golmani često napuste gol-liniju i onda se uglavnom ponovo izvode penali. Lukas Fabijanski je odbranio penal u meču Lidsa i Vest Hema, ali je napustio gol-liniju, pa je Klič imao ”popravni” i onda pogodio za vođstvo Lidsa.

Čeh sada predlaže veliku promjenu.

– Kako ijedan golman može pokriti prostor širok sedam metara i 32 centimetra i visok dva metra i 44 centimetra a da se ne pomakne s linije kad mu neko puca s 11 metara prosječnom brzinom od 70 kilometara na sat, što znači da lopti treba 0.35 sekundi da pređe gol-liniju?, napisao je Čech pa nastavio:

– Jednostavno ne razumijem forsiranje tog pravila. Lako je kritizirati bez ponuđenih rješenja pa ja nudim jedno. Može li sudac jednostavno prije penala sprejem povući još jednu gol-liniju na određenoj udaljenosti od osnovne gol-linije pa da golman mora braniti u tom prostoru? To mi se čini kao dobra ideja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve