Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Real pobijedio Barselonu i zakazao meč Olimpijakosu

Baš kao iu u prethodnom polufinalu i Real je u trećoj četvrtini preokrenuo rezultat i okrenuo tok meča u svoju korist.

Košarkaši Reala iz Madrida pobijedili su u drugoj utakmici fajnal fora večeras u Kaunasu ekipu Barselone sa 78:66 (18:18, 18:24, 22:13,  20:11).

Baš kao iu u prethodnom polufinalu i Real je u trećoj četvrtini preokrenuo rezultat i okrenuo tok meča u svoju korist, a Barselona više nije imala snage da se vrati u igru i stigne do meča protiv Olimpijakosa.

Večeras protiv Barselone blistao je gorostasni centar Valter Tavarez koji je potpuno zatvorio prostor pod oba obruča, dominirao na parketu i bio najzaslužniji za plasman kraljevskog kluba u finale.

Tavarez je večeras postigao 20 poena, imao 15 skokova, a imao je i tri blokade i jednu asistenciju za ukupan indeks korisnosti 38.

Sjajan u timu Reala bio je i Mario Hezonja koji je imao 14 poena, devet skokova i sjajno čuvao Nikolu Mirotića, koji je potpuno isključen iz igre i meč je završio sa svega tri poena.

Nakon večerašnje pobjede Reala protiv Partizana postaje još jasnije šta je propustio Partizan i kakvu je priliku imao da se u Kaunasu možda domogne i titule prvaka Evrope, a najzaslužniji za ispadanje Partizana nako 2:0 u Madridu svakako je kapiten Kevin Panter koji je svojim nelogičnim potezima upropastio svoj tim.

Finale je zakazano za nedjelju u 19 časova, a Real će u protiv Olimpijakosa pokušati da osvoji svoju 11. titulu, dok je šampion Grčke do sada tri puta bio najbolji u Evropi.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
20.05.2023-13:33 13:33

I tako, veliki srbin Nikola Mirotić, ispade mala BEBA, kad ga Hezonja uze pod svoje! Milioni donacija manje za SPC zbog ovakvog kiksa Mirotića!