Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radunović: Trofeji i veličina kluba su inspiracija

Risto Radunović i slavna Steaua(danas FCSB)od prije par dana su u zagrljaju. Naš fudbaler i zvanično je postao član kluba koji je 1986. pokorio Evropu

Na mjestu gdje istorija prepričava velike pobjede, gdje se i danas osjeća duh Sevilje i nezaboravne 1986, tamno gdje su igrali velikani fudbala poput Anhela Jordaneskua, Helmuta Dukadama, Marijusa Lakatuša ili George Hadžija, od ovog januara nalazi se i lijevi bek Crne Gore.

Risto Radunović i slavna Steaua(danas FCSB)od prije par dana su u zagrljaju. Naš fudbaler i zvanično je postao član kluba koji je 1986. pokorio Evropu.

– Zaista je velika čast što sam dio ovog tima i radiću maksimalno da zabilježim što više utakmica i da uživamo u što više osvojenih trofeja to me je najviše inspirisalo da dođem, poručio je Radunović za Dnevne novine.

Bivši fudbaler Budućnosti u Bukurešt je stigao iz Astre Đurđu i to u trenutku kada je FCSB lider na tebeli rumunske Lige 1. Može li čuveni klub do prve titule pod novim imenom, a 27.ukupno?

– Prvi smo nakon pola sezone, ali konkurencija je prejaka i očekuje nas teži dio nego tokom jeseni, istakao je Radunović.

Zanimljivo, Risto će biti drugi stranac u ekipi uz Grka Aristidisa Soiledisa. Ostalo su sve domaći igrači, među kojima je dosta onih koji su reprezentativci Rumunije.

– Da, pored mene je još samo jedan stranac u klubu, ali tu nema razlike od prvog dana svi su me prihvatili na pravi način i uopšte se ne osjećam tako.

Šampionat Rumunije jedan je od jačih u regionu, a krase ga i mnogi ljuti derbiji poput ”vječitog” između Steaue i Dinama iz Bukurešta.

– Liga je na dobrom nivou potvrđuju to i rezultati njihovih mladih selekcija u posljednjem periodu, kao i u klupskom fudbalu, gdje svake godine imaju predstavnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, ocijenio je Radunović.

Osim u novom klubu Radunovića već u martu očekuju i važne bitke u dresu Crne Gore kada krenu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

– Imamo veoma tešku grupu i izuzetno je bitno da od prve utakmice uđemo kako treba da otvorimo kvalifikacije na pravi način i napravimo dobar rezultat, smatra bek ”sokolova”.

Kao neko ko se dokazao u dobroj ligi i ko je navukao dres jednog od najvećih klubova Balkana, Radunović bi trebalo da bude i jak adut naše selekcije u narednim akcijama.

– Veoma sam zadovoljan koliko sam prostora dobio u posljednjim utakmicama Lige nacija i radiću i dalje da nastavim u tom smjeru, zaključio je Radunović.

Ukoliko sve bude kako treba crnogorski fudbaler će za Steauu debitovati 15. januara i to upravo protiv svog bivšeg kluba Astre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve