Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović umjesto plasmana na Evropsko prvenstvo želi da se opet prikaže svijetu

Prije, vjerovatno ključne utakmice u kvalifikacijama sa Srbijom, izabranici Miodraga Radulovića odmjeriće snage u prijateljskoj utakmici sa Libanom.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nakon kiksa u Litvaniji ima izuzetno težak zadatak ispred sebe ako želi plasman na Evropsko prvenstvo, a za takav podvig neophodna je pobjeda protiv Srbije u Beogradu.

Prije, vjerovatno ključne utakmice u kvalifikacijama sa Srbijom, izabranici Miodraga Radulovića odmjeriće snage u prijateljskoj utakmici sa Libanom.

I dok se ljubitelji fudbala u Crnoj Gori nadaju napokon nekom podvigu i plasmanu na neko veliko takmičenje, selektor Radulović priča o još jednoj prilici da se Crna Gora pokazuje svijetu.

Od raspada SFRJ samo Crna Gora od bivših jugoslovenskih republika nije osjetila čari učešća na nekom velikom takmičenju, a Radulovć troši “prilike” na “prikazivanje na pravi način”.

“Duel sa Srbijom i nastavak kvalifikacija biće odlična prilika da se Crna Gora još jednom prikaže na pravi način svim ljubiteljima fudbala. Biće od izuzetnog značaja taj meč za oba tima, jer su i Crna Gora i Srbija u igri za plasman na veliko takmičenje. Siguran sam da u Beogradu možemo da ponovimo izdanje iz prvog duela koji je odigran u Podgorici (Crna Gora poražena 2:0) u kojem smo imali kontrolu igre tokom većeg dijela susreta. Ukoliko ponovimo igru iz prvog duela, a igrači će dati sve od sebe da to i urade, vjerujem da ni rezultat neće izostati”, kazao je Radulović.

Prije puta u Beograd prijateljska utakmica protiv Libana biće prilika da provjeri sve pozvane fudbalere sa spiska na terenu u dresu nacionalnog tima.

“Pred nama su dvije utakmice potpuno različitog karaktera i zadataka koji će biti postavljeni igračima. Prijateljski meč sa Libanom biće prava prilika da zapaženiju ulogu dobiju igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu, kao i oni koji su po prvi put dio nacionalnog tima”, Kaže Radulović.

Kaže da od svih igrača koji će nastupiti u tom meču očekuje maksimalnu motivaciju i angažovanost tokom svih 90 minuta.

“Vjerujem da će igrači znati da iskoriste ukazanu šansu i da ćemo prikazati dobru igru i upisati pobjedu u odmjeravanju snaga sa Libancima”, zaključio je Radulović.

Meč sa Libanom 12. oktobra igra se od 18 sati, dok je sa Srbijom pet dana kasnije na programu od 20.45.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve