Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Bili smo hrabri u Istanbulu, bićemo hrabri u Holandiji

Crna Gora 4. septembra gostuje Holandiji

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović zadovoljno je dočekao kraj meča u Istanbulu. Kako i ne bi kada su njegovi izabranici od 0:2, stigli do 2:2 i kapitalno važnog boda u kvalifikacijama za Mundijal.

“Znao sam kakve momke imam na raspolaganju, kako igraju za repezentaciju, na kvalitet su nadogradili nevjerovatan karakter i mislim da smo sasvim zasluženo došli do boda koji će nam puno značiti. Došli smo da igramo fudbal, da pokažemo kvalitet i napravimo rezultat koji će nam dati zalog za nastavak kvalifikacija. Uspjeli smo“, rekao je Miodrag Radulović, pa nastavio:

„Imali smo problema po lijevoj strani, gde su Turci izuzetno jaki i kvalitetni. Ulazak Rista Radunovića je osvježio ekipu, bili smo čvršći po toj strani, a on je dobru partiju krunisao zlata vrijednim golom“.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Miodrag Radulović je nastavio sa izlaganjem:

„Vjerovao sam u izjednačenje, to su pokazale izmjene koje sam napravio. Turci su pokušavali da kradu vrijeme, nije bilo puno efektivne igre, ali na kraju se sve vratilo, nama za borbeni duh, htjenje, disciplinu i karakter, a njima za to što su htjeli da urade nešto što nije sportski. Osvojili smo veliki bod protiv lidera grupe i jake reperzentacije, nakon toliko nedaća stigli smo do remija i igrači zaslužuju velike čestitke“.

Crna Gora 4. septembra gostuje Holandiji.

„Vujačić neće moći da igra, a mislim da nam je sudija bez potrebe dao previše kartona. Utakmica je bila muška, fajterska, ali nije bilo startova za toliki broj kartona. Treba da se dobro odmorimo, mislim da ćemo se se suprotstaviti sa dobrom ekipom, koja će otići da se nadigrava i pokušati da stigne do pozitivnog rezultata i protiv Holanđana“, naglasio je Miodrag Radulović.

U ostalim mečevima grupe G, Holandija i Norveška su odigrale neriješeno – 1:1, dok je Letonija uz dosta muke pobijedila Gibraltar sa 3:1.

U narednoj rundi, koja je na programu 4. septembra, snage će odmjeriti Holandija – Crna Gora, Gibraltar – Turska i Letonija – Norveška.

Tabela: Turska 8, Holandija, Norveška i Crna Gora po 7,  Letonija 4, Gibraltar je bez bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve