Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Radović: Srećni i zadovoljni se vraćamo kući

''Ova generacija je pokazala koliko može''

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sa tri pobjede i dva poraza završila je učešče na Mundobasketu. U posljednjem meču odigranom danas Crna Gora savladala je reprezentaciju Grčke rezultatom 73:69.

Boško Radović, selektor naše košarkaške reprezentacije, zahvalio se košarkašima na ostvarenom uspjehu i kaže da se kući vraćaju srećni i zadovoljni.

“Čestitam Grcima na dobroj igri i mojoj ekipi na pobjedi. Čestitam igračima koji su se odazvali i došli. Poslije napornih sezona je ljepše odmarati kod kuće, ali nije prvi put da se oni odazovu. Ova generacija je pokazala koliko može. Utakmica protiv Litvanije nije nikakva mrlja, ta reprezentacija nama ne odgovara. Ali, ostale četiri utakmice smo igrali na izuzetnom nivou. Mislim da smo usrećili naciju, ljude koji iskreno navijaju za nas. Možemo srećni i zadovoljni da se polako vraćamo kući”, rekao je Radović nakon utakmice i dodao:

“Teško je igrati ovakve utakmice. Igrali smo sa istom energijom, kao i protiv SAD. U posljednjoj četvrtini se nismo uplašili pobjede. Na prvenstvu smo igrali protiv velikih timova – SAD, Litvanije i Grčke – i to je velika stvar, a još ako uspijete nekog od njih da pobijedite, onda je to nevjerovatno”.

Selektor se zahvalio Filipinima i Manili na sjajnoj organizaciji turnira.

“Bitna stvar je da smo ostvarili tri pobjede na Mundobasketu. To je sjajan rezultat. Odličan turnir je iza nas. Srećni smo. Čestitam Filipinima na sjajnoj organziciji. Ljudi koji su bili sa nama su bili sjajni domaćini. Hvala Filipinima i Manili.”

Naredne obaveze za reprezentaciju košarkaši će imati u februaru naredne godine, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je u grupi sa Švedskom, Njemačkom i Bugarskom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve