Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Petlja i kvalitet za velika djela

Novljanski tim je odlično ušao i u domaći šampionat gdje je pobjedom nad Primorcem pokazao da je rezultatski slab decembar 2021. iza njih. Novljani su krajem prošle godine poraženi od kotorske ekipe u finalu Kupa

Jadran se razbudio, a Danilo Radović vidi dobre stvari za budućnost i zadovoljan je što njegov tim ima dobru priliku da u martu, na trećem kvalifikacionom turniru Regionalne lige u Zagrebu, obezbijedi plasman u fajnal-for.

Novljanski tim je odlično ušao i u domaći šampionat gdje je pobjedom nad Primorcem pokazao da je rezultatski slab decembar 2021. iza njih. Novljani su krajem prošle godine poraženi od kotorske ekipe u finalu Kupa.

– U periodu od mjesec nijesmo imali bazen, samim tim se fizički nijesmo dobro spremili i možda je upravo ovo bio jedan od problema što smo izgubili u finalu Kupa. Samo kada smo fizički najspremniji možemo sa svima da igramo. Tada do izražaja dolazi plivanje, samim tim imamo dobru šansu kroz tranziciju i kontru da dođemo do lakih golova – kazao je Radović.

Uprava Jadrana brzo je odreagovala kada se krovna konstrukcija bazena u Igalu urušila. Predsjednik dr Đuro Marić sa saradnicima krenuo je u ozbiljnu priču oko postavljanja balona na otvorenom bazenu na Škveru. Priča je dobila ljep kraj. Sve Jadranove selekcije sada imaju odlične uslove za rad.

– Svaka čast upravi kluba koja je uradila odličan posao sa balonom. Ova priča je u rekordnom roku završena i sada imamo odlične uslove za trening.

Jadran ima odličnu bazu. Jadran vodi računa o mladim igračima. Jadran je sportska fabrika, a uprava sa stručnim štabom ima puno povjerenje u mladost. Novljanski klub je pokazao strpljenje i ne čudi što talentovani vaterpolisti imaju slobodu u bazenu i mogućnost da se iskažu i kada prave početničke greške. Jedan od njih je Danilo, koji ima petlju i nema problem da preuzme odgovornost. Pritisak je uvijek tu, ali ga ne sputava.

– Nemamo dovoljno iskustva, uglavnom smo svi mlađi igrači, osim kapitena Petkovića i Obradovića. Dobili smo šansu i veliku ulogu da prvi put nosimo igru prvog tima. Iskustvo dolazi iz utakmica, što je i dobro, a timska igra nas približava uspjehu. Često utakmica u prvi plan izbaci jednog ili dva igrača, što je, takođe, veoma dobro.

Apetiti Jadrana rastu s pobjedama, koje dolaze iz mečeva sa malim brojem golova.

– Takav nam rezultat najbolje odgovara. Godinama smo poznati po odbrani. Pokazali smo i prije dva dana, ali i ranije sa Primorcem, koliko nam je važan ovaj segmenat. Eto, u situaciji smo u martu, u Zagrebu, da odlučujemo o završnici Regionalne lige. Potrebne su nam tri pobjede, a najteži duel nas čeka sa splitskim Jadranom.

Danilo je i reprezentativac Crne Gore, debitovao je i ponosan je zbog toga. Žali zbog odlaganja Svjetskog prvenstva u Japanu.

– Velika čast je nastupati za seniorsku reprezentaciju Crne Gore. Što se tiče Svjetskog prvenstva – loše je što je odloženo, a bukvalno je kompletan kalendar priprema pravljen oko ovog događaja. Sada se napravila velika rupa, a mi mlađi gubimo na iskustvu. Ali imaćemo više vremena da se pripremamo za prvenstvo Evrope. Nadam se da ćemo u Splitu napraviti dobar rezultat – kazao je Radović.

Samo se rad broji

Za uspjeh je potrebna i sreća, a presudan rad. Talenat je uvijek dobrodošao.

– U klubu se odlično radi, a uslovi su vrhunski. Treneri pomažu mladim igračima, daju dobre savjete što puno znači. Bez rada i discipline niko nije uspio, bez obzira na veliki talenat koji znači. Neko se, istina, rodi sa petljom i osjećajem za sport, ali bez kvalitetnog rada se ne dolazi do rezultata. Sigurno da su utakmice najbolji način za napredak – jasan je Radović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve