Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radičević: Nedostajalo svježine u Francuskoj, odbrana ključ u Rumuniji

Plave su već doputovale u Rumuniju, sjutra ih čeka zaostali meč šestog kola sa Valčeom. Tri dana kasnije u Podgoricu stiže Odenze. Upravo su ova dva tima odigrala sjajne mečeve prije dva dana

Remiju nema mane poručila je iz Francuske Jovanka Radičević, nakon što je Budućnost sa Brestom odigrala 28:28 u 11. kolu grupne faze Lige šampiona.

A da je put do dva boda bio otvoren nakon plus sedam u prvom poluvremenu i plus pet u 45. minutu, to je jasno.

Međutim, mnoge ključne igračice, u istom ritmu (60 minuta) nijesu mogle da izguraju, falilo je svježine, falile su Andrea Lekić, Tatjana Brnović i Valerija Maslova.

– Mislim da je upravo svježina, najviše nedostajala u trenucima velikog umora. Mada i kod igrača više nijesmo realizovale neke šanse. Smatram da smo odigrale vrhunsku utakmicu i nadigrale domaćina u prvih 45 minuta. Izuzetno sam zadovoljna energijom, zalaganjem na utakmici i na svakom treningu. Pokazujemo da je najvažniji tim. Niko od nas se ne ističe da je zvijezda, spustili smo ego za dobrobit tima. Rekla bih da i ta energija sa Bojanom, uz uzajamno poštovanje na terenu i van terena, obećava, kazala je Radičević.

Upravo je Jovanka pogodila za remi sedam sekundi prije kraja meča. Nakon tajm-auta, nakon gola Fope za prvo vođstvo domaćina na utakmici, momenat koncentracije kod posljednjeg napada bio je odlučujući.

– Moramo da budemo zadovoljni, iako ostaje žal jer smo imali sedam golova viška u prvom poluvremenu. Ali, s druge strane, da nam je neko rekao da ćemo da vodimo niko ne bio vjerovao. Znala sam da ćemo dobro da odigramo, jer nam je samopouzdanje bilo na visokom nivou, a dobra priprema meča i energija omogućile ovakav rasplet. Koliko god da žalimo za dva, mogli smo i da ostanemo bez boda. Na kraju smo ga osvojili. Mislim da ekipa, upravo iz ovakvih situacija, najbrže raste i sigurna sam da ćemo, kada stvari legnu, izgledati još bolje na terenu.

”Plave” su već doputovale u Rumuniju, sjutra ih čeka zaostali meč šestog kola sa Valčeom. Tri dana kasnije u Podgoricu stiže Odenze.

Upravo su ova dva tima odigrala sjajne mečeve prije dva dana.

Valčea je ostvarila prvu pobjedu, a Odenze je sa Đerom odigrao neriješeno. Za oba rivala potrebna je svježina, rotacija i pametna rješenja u defanzivi.

– Ova sedmica je teška. Prvo smo do Bresta imali teško putovanje, a onda nas je sačekala onakva utakmica. Mislim da nemamo veliki broj igrača u smislu adekvatnih zamjena. Mlade snage nemaju uopšte iskustva za velike utakmice u Ligi šampiona, ali kroz ovakve situacije mogu polako da se kale. Za ono što nas čeka je najvažnije zdravlje, a u nekim trenucima, kada se ostane bez snage, karakter može da odigra važnu ulogu. Ponekad je i to dovoljno za velike stvari.

Jovanka cijeni narednog rivala. Očekuje dobru utakmicu, nada se kvalitetnoj odbrani.

– U odbrani je ključ, a što se tiče napada svaki savjet od Bojane stvara sto posto šansu. Vidno je da bekovi, od koji zavisi igra, upijaju njene riječi, jer u sekundi vidi situaciju na terenu i zna tačno što je najbolje u tom momentu. Vjerujem da možemo do velikih stvari u Rumuniji samo ako ponovimo izdanje iz Francuske.

Valčea je miks igračica sa svih prostora, Jovanka upozorava na napadačku snagu.

– Nezgodan rival. I kod kuće smo imali tešku utakmicu. To je napadačka ekipa sa vrhunskim bekovima, što znači puno, ali znamo dobro da utakmice dobija samo ekipa, bez obzira ko je sa druge strane terena.

Recept za Valčeu je jednostavan.

– Glava, energija i timska igra vode do pobjede, poručila je Radičević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve