Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Psihološka priprema najvažnija: Tatjana Jeraminok master kouč

Ona je branila rad na osjetljivu temu ''Psihološki faktori koji u rukometu ometaju igru'' i prošla važan test za koji se spremala praktično od prvog dana trenerskog posla

Tatjana Jeraminok dobila je zvanje ”master kouč”.

Ona je branila rad na osjetljivu temu ”Psihološki faktori koji u rukometu ometaju igru” i prošla važan test za koji se spremala praktično od prvog dana trenerskog posla.

Ovo najveće rukometno zvanje, ”pekla” je u svom klubu – ŽRK Budućnost.

– Psihologija je specifična i delikatna grana i ona odlučuje današnje rezultate. Sve se svodi na to ko je psihički jači i ko se bolje u ovom dijelu pripremi. Mislim, posebno sada kada je sve dostupno, da više nema tajni u pripremi taktike, tehnike, kondicije, a da je psiha i dalje zagonetka i u tom dijelu mora najviše da se radi. U psihologiji je ključ za uspjeh, kazala je Jeraminok.

Nijedan stepenik nije preskočila – posljednji je bio najslađi i znači. Prije svega jer predstavlja stimulaciju za dalji rad.

– Izuzetno sam bila podstaknuta. Rad za zvanje ,,master kouč“ tjerao me još više da radim na sebi i otvarao je nove opcije. Ovo je bilo nevjerovatno korisno iskustvo, stepenik više u trenerskom razvoju.

Jeraminok kaže da je svaki dan i trening nova škola i da je učenje i ponavljanje preduslov za lijepu sportsku priču. Bez rada se ne može

Naprijed, a upravo sa generacijom koju trenira (pionirke 2006. godište i mlađe) priča lijepu priču. Za osjetljive godine potrebno je i strpljenje i konstantna borba.

– Prije svega želim da pohvalim Rukometni savez koji je, u ovom teškom periodu zbog korone, uspio da organizuje Pionirsku ligu. Što me raduje. Djeca i želja da svakog trenutka pokažu najviše što mogu na terenu, daje nadu za budućnost. Rukomet je najuspješniji sport i raduje što imamo priliku da iznjedrimo nove generacije. Hrabri što imamo ekipu iz Plava, ne pamtim da su do sada igrali Pionirsku ligu, tu je Maestral, da ne pominjem ekipe iz Nikšića… Milina je, zaista, raditi sa djecom i gledati ih na terenu. Djeca uvijek traže najbolji rad, a naš klub ima visoke ambicije.

Generacija koju vodi Jeraminok trenira svakodnevno. Upečatljivo je vrijeme treninga.

– Djevojke počinju sa radom u 7.30 sati, što znači da su otprilike od šest budne. Zbog toga i zbog još dosta stvari treba sve uraditi i pomoći im da ispune snove. One iskazuju veliku želju, a kada je tako sve je moguće, poručila je Jeraminok.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve