Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Prvi tekbol turnir u Crnoj Gori u subotu

Kako je saopšteno iz Tekbol saveza Crne Gore, turnir će biti organizovan u filmskom studiju Dragutinović u glavnom gradu. Tekbol je kombinacija fudbala i stonog tenisa, a promovišu ga brojne bivše zvijezde planetarnog fudbala, poput Ronaldinja i Robera Piresa

Prvo zvanično takmičenje u našoj zemlji u najbrže rastućem sportu na planeti tekbolu biće održano u subotu, petog marta u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Tekbol saveza Crne Gore, turnir će biti organizovan u filmskom studiju Dragutinović u glavnom gradu.

Tekbol je kombinacija fudbala i stonog tenisa, a promovišu ga brojne bivše zvijezde planetarnog fudbala, poput Ronaldinja i Robera Piresa.

Nacionalni savez Crne Gore je jedan od 123 u okviru Svjetske tekbol federacije (FITEQ). Prethodno, organizovane su promocije sporta u Baru i na Ski centru 1600 u Kolašinu. U promociju je uključen i naš proslavljeni bivši fudbaler Andrija Delibašić.

Kako navodi predsjednik Tekbol saveza Crne Gore Milorad Šutulović, za kratko vrijeme formirana je reprezentativna baza igrača u našoj zemlji.

– Interesovanje raste iz dana u dan. Na prvom turniru, tekbol igrači, poznatiji kao tekeri, nastupiće u singlu i dublu. Pored novčanih nagrada, pobjednici će predstavljati Crnu Goru na prestižnom turniru Svjetske tekbol serije u Parizu. Organizaciji se pristupilo po uglodu na najveće svjetske tekbol manifestacije, jer se želi postaviti visok standard u razvoju ovog sporta, kao i maksimalno iskoristiti ogroman sportski i marketinški potencijal – naveo je Šutulović.

Nagradni fond prvog tekbol turnira u Crnoj Gori je hiljadu eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve