Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Prošlo 26. godina: Dan kada je Dejo lobovao Zubizaretu i najavio potop velike Barse

U finalu Lige šampiona, crnogorski fudbalski maestro je na fanastičan način lobovao Andonija Zubizaretu i definitivno odlučio meč za titulu prvaka Evrope u kojem je Milan sa 4:0 savladao Barselonu

Jedan od najljepših golova u bogatoj karijeri, Dejan Savićević postigao je prije tačno 26 godina.

Savićević, Foto: Mozzartsport.com

U finalu Lige šampiona, crnogorski fudbalski maestro je na fanastičan način lobovao Andonija Zubizaretu i definitivno odlučio meč za titulu prvaka Evrope u kojem je Milan sa 4:0 savladao Barselonu.

Prethodno je Masaro dao dva gola, a Savićevićev je bio za 3:0, dok je tačku na razbijanje Katalonaca stavio Marsel Desai.

Barselona je u taj meč ušla kao favorit, predvođena legendarnim Johanom Krojfom na klupi i igračima visoke klase kakvi su bili Romario, Gvardiola, Roman, Rajkard, Stoičkov…

“Dok je lopta odskakala, vidio sam da je Zubizareta malo izašao sa gol linije i odlučio sam da šutiram. Tokom karijere nisam bio poznat po tome da često biram lob udarac. Više je po tome bio prepozntaljiv Robert Prosinečki. Međutim, u toj situaciji sam pokušao da budem precizan, šutirao sam lako i čim je lopta krenula ka golu, počeo sam da se radujem jer sam vidio da ulazi u gol”, opisao je svojevremeno Savićević taj pogodak.

Te sezone je često bio u nemilosti trenera Fabija Kapela, ali je kada je bilo najvažnije, pokazao da je igrač za velike stvari.

Lob iz duela sa Barselonom zauvijek će ostati upamćen u među ljubiteljima fudbala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve