Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pretplate za 15 minuta mečeva: Upoznajte se sa novom Ligom šampiona

Andrea Anjeli koji je predsjednik Evropskog udruženja klubova kaže da je dogovor sa UEFA vrlo blizu i da je samo pitanje vremena. Od 2024. Liga šampiona biće u potpuno novom sistemu

Novi format Lige šampiona biće vrlo brzo predstavljen.

Andrea Anjeli koji je predsjednik Evropskog udruženja klubova kaže da je dogovor sa UEFA vrlo blizu i da je samo pitanje vremena.

Od 2024. Liga šampiona biće u potpuno novom sistemu.

Ne bi više bilo kvalifikacija, već bi se tačno znalo ko će igrati. Pet najjačih evropskih liga bobiće po pet, eventualno šest predstavnika, a ostalih nekoliko mjesta dijelilo bi se po koeficijentu.

U prvom dijelu takmičenja klubovi, bilo bi ih 32 ili maksimalno 36, odigrali bi po 10 utakmica. Osam bi se direktno plasiralo u osminu finala, a za preostalih osam mjesta borili bi se timovi od 9. do 24. mjesta.

I dalje će se igrati utorkom i srijedom, kako bi nacionalni šampionati mogli da se održavaju vikendom.

Ipak tendencija je da se i u domaćim takmičenjima smanji broj utakmica kako bi se olakšao kalendar.

Ima još jedna zanimljiva ideja koju je predložio Anjeli.

– Današnjim klincima koncentracija i pažnja traju jako kratko i teško je očekivati da bi sjedili pred televizorom i gledali utakmicu 90 minuta. Zato razmišljamo da uvedemo pretplatu na posljednjih 15 minuta utakmica jer je to otprilike vrijeme koje klinci mogu koncentrisano pratiti fudbal. Gledate li golf, ako je on uopšte zanimljiv, interesantno vam je samo posljednjih šest rupa finalnog dana. Nećete radi toga gledati cijeli vikend, kazao je Anjeli.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve