Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Premijer liga: Fudbal za uživanje i zastrašujuće brojke

Od momaka u koje je malo ko vjerovao i koji su bili daleko od najvećih svjetskih zvijezda Jirgen Klop je napravio “kaznenu ekspediciju” ali i tim čiji mečevi se ne propuštaju, nešto kao u vrijeme Gvardioline Barselone

Punih 30 godina “Enfild roud” čeka 19. pehar Premijer lige, ove sezone samo najveće sportsko čudo zaustaviće njegov put ka rijeci Mersi, a majstori Liverpula riješili su da toliko sanjanu titulu “začine” fudbalom za pamćenje.

Salah, Foto: Twitter

Od momaka u koje je malo ko vjerovao i koji su bili daleko od najvećih svjetskih zvijezda Jirgen Klop je napravio “kaznenu ekspediciju” ali i tim čiji mečevi se ne propuštaju, nešto kao u vrijeme Gvardioline Barselone.

O odbrani “redsa” kojom komanduju Alison Beker i Virdžil van Dajk ne treba mnogo trošiti riječi, bekove kao Liverpul teško da ima neki drugi tim, “radnički” vezni red sada je i pun mašte, a trio u napadu sije strah širom Ostrva, Evrope, svijeta…

Za vikend Klopovi momci “odradili” su Sautempton u 25. kolu Premijer lige, osvojili su 73. bod od mogućih 75. Možda i više nego dovoljno, pa da bude jasno o kakvoj dominaciji se radi uostalom drugoplasirani Siti “zaleđen” je na minus 22.

A dominacija Liverpula ne traje samo tokom ove sezone, već je ekipa Jirgena Klopa nastavila sa sjajnom igrom iz prošle – zastrašujuće djeluje podatak da je u posljednje 34 utakmice u Premijer ligi od moguća 102 boda osvojila 100.

Čini se da više niko i ne sumnja u to ko će biti novi šampion, s obzirom na to da je “redsima” do kraja, tačnije u preostalih 13 rundi, dovoljno još šest pobjeda, pa da bude i zvanično prvak Engleske. Naravno, pod uslovom da Siti ne kiksa više nijednom.

Savršenstvo, rekli bi mnogi, međutim ne i Klop koji ni sada ne želi da njegovi momci polete.

“Ne, nijesmo savršeni, nijesmo čak ni blizu. Trudimo se da naše sposobnosti koristimo na najbolji način. Momci za sada to rade kako treba i zbog toga su brojke takve”, istakao je Klop.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve