Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Premijer liga: Englezi traže nove promjene za ljetnji prelazni rok

Ljeta 2017. godine je 14 klubova glasalo za skraćenje prijelaznog perioda, Barnli je ostao uzdržan, protiv su glasali Mančester siti, Mančester junajted, Svonsi i Votford

Prije dvije godine su u Premijer ligi odlučili da skrate ljetnji prijelazni rok.

Foto: Sportske.net

Ideja je bila da timovi završe sa kupovinama prije početka sezone, tako je ovog ljeta osmi avgust bio krajnji rok za registraciju igrača, već sjutradan Liverpul je na otvaranju sezone ugostio Norič.

Ljeta 2017. godine je 14 klubova glasalo za skraćenje prijelaznog perioda, Barnli je ostao uzdržan, protiv su glasali Mančester siti, Mančester junajted, Svonsi i Votford.

Došlo je izgleda do bitnih promjena u stavovima, kako je određeni broj klubova zatražio sastanak, na kojem bi se diskutovalo o produžavanju roka za kupovinu igrača.

Ovog ljeta su Englezi kupovali do osmog avgusta, dok timovi iz ostalih članica “liga petice” imaju pravo da kupuju igrače do drugog septembra.

To timove iz PL stavlja u nezgodan položaj, definitivno uticaj na promjenu stavova imaju i povrede, koje su česte na početku sezone, a zbog skraćenja prijelaznog perioda klubovi nemaju vremena da angažuju potrebne alternative.

Sastank predstavnika klubova i lige održaće se 12. septembra, glasanja neće biti, ali bi ono moglo da se odigra već u novembru ili početkom naredne godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve