Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik FIA oslobođen optužbi za miješanje u trke Formule 1

Etički komitet FIA je saopštio da nije našao nikakve dokaze koji bi potkrijepili navode o miješanju Ben Sulajema i da je on oslobođen sumnji, prenio je danas Skaj sport.

Predsjednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem oslobođen je danas optužbi da se miješao u ishod prošlogodišnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije, kao i da je uticao na to da se ne odobri staza u Las Vegasu.

Etički komitet FIA je saopštio da nije našao nikakve dokaze koji bi potkrijepili navode o miješanju Ben Sulajema i da je on oslobođen sumnji, prenio je danas Skaj sport.

Početkom ovog mjeseca BBC je prenio da je uzbunjivač rekao FIA da je Ben Sulajem navodno intervenisao kako bi se poništila kazna vozaču Aston Martina Fernandu Alonsu na trci u Saudijskoj Arabiji prošle godine.

Uzbunjivač je naveo da je Ben Sulajem pozvao šeika Abdulaha bin Hamasa bin Isu Al Kalifu, koji je potpredsjednik FIA za sport za region Bliskog istoka i Sjeverne Afrike i rekao mu da misli da bi Alonsovu kaznu trebalo poništiti.

Alonso je dobio kaznu od 10 sekundi za nedozvoljeni rad na njegovom bolidu dok je služio prethodnu kaznu od pet sekundi tokom trke. Zbog te kazne Alonso je sa trećeg mjesta pao na četvrto, iza Džordža Rasela iz Mercedesa, a povlačenje kazne vratilo ga je na pobjedničko postolje.

Isti uzbunjivač je potom naveo i da je predsjednik FIA navodno je tražio od zvaničnika da ne odobre stazu u Las Vegasu, koja je prošle godine prvi put bila domaćin trke Formule 1. On je naveo da je Ben Sulajem tražio od organa zaduženih za bezbjednost da pronađu način i navedu da staza nije bezbjedna za trke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve