Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Potpisao novi ugovor: Maraš ostaje u Belgiji

U klubu iz Alsta nastupa i naš Vladimir Mihailović, koji je takođe potpisao novi ugovor i ostaće u Belgiji

Ivan Maraš (34), naš poznati internacionalac i veteran, odlučio je da produži ugovor sa belgijskim Okapijem.

Maraš, Foto: Nieuwsblad.be

U klubu iz Alsta nastupa i naš Vladimir Mihailović, koji je takođe potpisao novi ugovor i ostaće u Belgiji.

Bivši reprezentativac Crne Gore Maraš, krilni centar izuzetnih napadačkih karakteristika, prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača Okapija. Podgoričanin je bilježio 12,2 poena i 6,4 skokova po utakmici, a odigrao je 16 mečeva u belgijskoj Euromilions ligi. U belgijskoj ekipi Maraš je bio treći strijelac i drugi skakač tokom sezone za nama.

Okapi je klub koji želi da konkuriše za vrh tabele u Belgiji u sezonama pred nama. U momentu prekida šampionata početkom marta bio je na osmoj poziciji.

Posljednji put za naš nacionalni tim krilni centar visok 208 santimetara nastupao je u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine, prije četiri godine, u selekciji Bogdana Tanjevića.

Igrač bogatog internacionalnog iskustva igrao je u podgoričkoj Budućnosti od 2003. do 2010. godine. Bivši kapiten Budućnosti potom je nastupao za Metalac i Hemofarm u Srbiji, belgijski Mon-Eno, kiparski Engomis, grčki Ilizijakos, Al Manamu u Bahreinu, bjeloruski Cmoki, iranski Naft Abadan, grčku Lefkadu, francuski Šole, grčki Aris i Stal u Poljskoj. U deset godina karijere u inostranstvu nastupao je u čak devet država.

Tokom karijere tri puta bio je prvak Crne Gore, dva puta prvak Bjelorusije, šampion Bahreina, a osvajao je i Kup Poljske i Kup Kipra, kao i Kup Crne Gore tri puta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve