Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Poraz Crne Gore od Hrvatske na Škveru

Hrvatska je od početka utakmice bila u vođstvu i zaluženo slavila sa 13:9 (3:2, 4:4, 4:1, 2:2) u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo koje se narednog mjeseca igra u Fukuoki.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Herceg Novom u prijateljskoj utakmici od selekcije Hrvatske.

Hrvatska je od početka utakmice bila u vođstvu i zaluženo slavila sa 13:9 (3:2, 4:4, 4:1, 2:2) u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo koje se narednog mjeseca igra u Fukuoki.

Crna Gora je večeras odigrala veoma loše druge dvije četvrtine koje su odlučile pobjednika, i samo je u tri navrata uspjevala da izjednači rezultat na 1:1, potom 2:2 i 3:3, a sve ostalo je proteklo u znaku Hrvatske.

Pobjednik se nazirao početkom druge četvrtine kada je Hrvatska stigla do tri gola prednosti – bilo je 7:4, ali su naši uspjeli do poluvremena da smanje na 7:6, a imali su i posljednji napad za izjednačenje sa igračem više, ali nijesu postigli gol, pošto je Popović odbranio šut sa krila Vuka Draškovića.

Imala je Crna Gora i u trećoj četvrtini napad za izjednačenje, nije uspjela i Hrvatska je to kaznila.

Crna Gora je večeras pokazala blijedu igru u napadu, pogotovo u odbhrani u kojoj je “curilo” na sve strane, što su Hrvati vješto koristili i napunili do vrha mrežu indisponiranog Petra Tešanovića.

U druge dvije četvrtine Crna Gora je potpuno pala, čak ni u stiuacijama sa igračem više nije uspjevala da izgradi akciju za gol i savlada golmana Hrvatske Popovića.

U crnogorskoj selekciji dvostruki strijelac bio je Vasilije Radović sa dva gola, dok su se po jednom upisali Konstantin Averka, Uroš Čučković, Bpogdan Đurđić, Savo Ćetković, Vuk Drašković i Uroš Vučurović.

Do početka Svjetskog prvenstva u Fukuoki ostalo je 18 dana, ali večerašnjom utakmicom mnogo zadovoljniji može biti hrvatski selektor Ivica Tucak, od našeg Vladimira Gojkovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve