Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pogbi prijeti kraj karijere: Francuz pozitivan i na drugom testu

Pogba je prvi put bio pozitivan poslije meča Udinezea i Juventusa 20. avgusta, rezultati tog doping testa su objavljeni prije tri nedelje.

I drugi nalaz Pola Pogbe je pozitivan na korišćenje doping supstance, u pitanju je sintetički testosteron.

Pogba je prvi put bio pozitivan na pomenutu supstancu poslije meča Udinezea i Juventusa 20. avgusta, rezultati tog doping testa su objavljeni prije tri nedelje.

Francuz je tvrdio da je nevin i tražio je da se odradi drugi test sa uzorkom urina. Na njegovu žalost, i B uzorak je pokazao tragove dopinga i sada mu slijedi žestoka kazna.

Pogba je bio suspendovan već poslije prvog testa i od tada nije trenirao sa ekipom. O rezultatima drugog testa, Juventusov trener Maks Alegri je saznao tokom konferencije za medije uoči gradskog derbija protiv Torina.

“Žao mi je. Nisam znao za rezultat. Čekamo da vidimo šta će biti dalje. Iz ljudskog ugla mi je žao”, prokomentarisao je Alegri.

Pogbi sada prijeti zabrana igranja profesionalnog fudbala u naredne četiri godine. U najboljem slučaju bi suspenzija mogla da potraje dvije godine, ali šanse za to nisu velike…

S obzirom da ima 30 godina, ovo vrlo vjervatno znači i kraj ozbiljne karijere za nekada najskupljeg igrača Premijer lige. A Juventus neće propustiti priliku da sa njim raskine ugovor koji je svakako već bio preteran balast za klupski budžet.

Pogba je trenutno najplaćeniji igrač Juventusa ali i cijele Serije A sa godišnjom neto paltom od čak 8.000.000 evra plus 2.000.000 kroz eventualne bonuse. Na platnom spisku Stare dame potom slijede srpski reprezentativac Dušan Vlahović i Rabio sa po 7.000.000 evra godišnje, Ščensni na 6.500.000, Aleks Sandro sa 6.000.000, Kjeza i Bremer sa po 5.000.000….

Ipak, na bruto nivou zahvaljujući poreskim olaškicama jer je došao iz druge zemnlje, Pogba je manje koštao Juventus od Vlahovića. Njegova bruto zarada je koštala Bjankonere 11.100.000 evra godišnje, naspram Vahovićeve od 12.950.000 evra godišnje.

Za očekivati je da Juventus iskoristi situaciju i raskine saradnju sa francuskim vezistom koja je trebalo da traje do ljeta 2026. godine.

Pogba se u Juventus vratio prije godinu i kusur dana iz Mančester Junajteda kao slobodan igrač. Izdanak je čuvene Avrove škole iz koje ga je kao supertalentovanog 16-godišnjaka ukrao Mančester Junajted.

Prošao je omladince u rezrevni tim crvenih đavola, Aleks Ferguson je rekao da je riječ o jednom od najtalentovnijih igrača koje je vidio u životu. Kada je ušao u prvi tim, zabio je nož u leđa crvenim đavolima na nagovor agenta Mina Rajole.

Nije želio da potpiše profesionalni ugovor i kao slobodan igrač se preselio u Juventus. Tamo je eksplodirao tokom četiri sezone, bio jedan od najboljih vezista svijeta i u rekordnom transferu za Premijer ligu se vratio u Mančester Junajted za čak 105.000.000 evra.

Ipak, ni u povratničkom mandatu nije baš usrećio navijače Junajteda. Bio je dobar na početku, odličan u trećoj sezoni (13 golova i 9 asistencija u Premijer ligi) ali je poslije toga uslijedio pad u formi i u posljednje tri godine nije bio ni sjenka onog igrača iz Juventusa.

Poslije šest sezona je opet napustio Old Traford kao slobodan igrač i pretprošlog ljeta se vratio u Juve.

Dočekan je kao kapitalno pojačanje ali su krenuli veliki problemi sa povredama pa je za cijelu sezonu odirgao samo 161 minuta na 10 mečeva u svim takmičenjima.

Ljetos su ga htjeli saudijski klubovi, Juve se nadao da će ga se riješiti ali je on želoo da ostane i odbio je unosne ponude.

Zaigrao je u mečevima protiv Udinezea i Bolonje gdje je upisao asistenciju za Dušana Vlahovića i poslije toga je otkriveno da je bio pozitivan na doping.

Pitanje je kada ćemo ga i da li ćemo ga uopšte opet vidjeti na terenu u ozbiljnom fudbalu. Karijera koja je baš mnogo obećavala juri strmoglavo kao poptunoj propasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
06.10.2023-17:33 17:33

Neka sad trci slobodno za Leopardom koji u punom trku ima brzinu 130 km/h.