Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Podgorički maraton naredne nedjelje Bulevarom Crnogorskih serdara

Saopšteno je i da će maratonci prvi put ove godine trčati Bulevarom Crnogorskih serdara, na kružnoj stazi dugoj dva kilometra

Tradicionalni 28. Podgorički maraton biće održan 7. novembra.

Saopšteno je i da će maratonci prvi put ove godine trčati Bulevarom Crnogorskih serdara, na kružnoj stazi dugoj dva kilometra.

Navodi se da je do promjene staze došlo zbog specificnosti situacije sa kovidom 19, kao i da će manifestacija biti održana u skladu sa procedurama koje propisuje Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje.

– Kotizacija za trke na pet i deset kilometara iznosi pet, a za polumaraton i maraton deset Eeura. Na dan takmičenja sportisti dolaze sa zaštitnim maskama, nose ih do početka trke za koju su se prijavili i po završetku trke obavezno opet stavljaju maske. Na manifestaciji nije dozvoljeno prisustvo publike, saopšteno je iz Direkcije maratona.

Direkcija je obavijestila učesnike da će u svim disciplinama trojica najuspješnijih dobiti pehare, medalje i diplome Atletskog saveza.

– U apsolutnom plasmanu kod žena i muškaraca za prva tri mjesta u polumaratonu i maratonu kompanija Neregelija dodijeliće robne nagrade, dok će organizator nagraditi pobjednika u polumaronu i maratonu kod žena i muškaraca sa novčanom nagradom, piše u saopštenju.

– Vremenski limit za trke na 5.000 i 10.000 metara ne postoji, dok je za polumaraton dva sata i 30 minuta, a za maraton pet sati, piše u saopštenju.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za devet sati, a start maratona i polumaratona zakazan je za 11.30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve