Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Podgorica nema trenera, ali ima publikaciju za razvoj plivanja

Djeca su već mjesec dana bez trenera, a kandidat koji bi trebao da nastavi sa radom ima skroman finansijski zahtjev od 900 eura mjesečno i plaćen stan i hranu.

Još jednom se pokazalo da je Crna Gra zemlja čuda, pa zatzo ne čudi što se u takvu čudesnost savršeno uklapa Podgorica i VPSCG.

Tako smo danas u Glavnom gradu dobili promociju publikacije razvoja plivanja, iako u PVK Budućnost nema trenera plivanja već neko vrijeme, a kad će ga dobiti, a da bude kvalitetan, možda će biti kao u “Đekni”…

Promocija publikacije kojom bi djeca u Podgorici trebala da uče plivati nema nikakvog smisla kada znamo da Glavni grad i PVK Budućnost u ovom trenutku nema trenera za plivanje.

Djeca su već mjesec dana bez trenera, a kandidat koji bi trebao da nastavi sa radom ima skroman finansijski zahtjev od 900 eura mjesečno i plaćen stan i hranu.

Pomenuti trener i nema ko zna kakve trenerske reference, jer u Crnoj Gori je plivanje odavno na rekreativnom nivou, tako i pomenutu “brošuru” treba shvatiti.

Crna Gora ima izuzetan potencijal za razvoj i vaterpola i plivanja, ali očigledno u Crnoj Gori nema interesovanja “stručnog” kadra u VPSCG za razvoj plivačkog sporta.

Umjesto pisanja raznih publikacija i brošura bilo bi mnogo svrsishodnije da Glavni grad i VPSCG angažuju jednog ozbiljnog trenera plivanja koji bi radio sa najmlađima i pokušao u Podgorici stvoriti učesnika Olimpijskih igara u jednom od tri najpriznatija olimpijska sporta.

Poznato je da su atletika i plivanje, uz gimnastiku, udarni sportovi olimpijskog programa, a Podgorica nema zatvoreni olimpisjki bazen, atletsku stazu i gimnastičku salu. I mislim da je po tome jedinstven glavni grad u Evropi.

Prošlo je 17 godina od referenduma i uskori će djeca koja su rođena u nezavisnoj Crnoj Gori postajati punoljetna, ali Vlada Crne Gore, COK i Podgorica zajedno sa matičnim savezima ništa nisu uradili za razvoj plivanja, atletike i gimnastike u Glavnom gradu.

Izgubljeno je 17 godina, a umjesto rada na terenu danas smo dobili publikaciju koja će ostati samo mrtvo slovo na papiru, jer konkretnih rezultata, po tradiciciji, na terenu neće biti.

Od pisanja publikacija nema hljeba!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve