Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Počeo Mundobasket, Srbija razbila Angolu

Srbija će u drugom kolu igrati protiv Filipina, u ponedjeljak od 13.30

Košarkaši Srbije pobjedom su počeli takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Kini pošto su danas u Fošanu pobijedili selekciju Angole sa ubjedljivih 105:59 (29:20, 21:12, 28:15, 27:12).

Foto: FIBA

Srbiju je do prve pobjede u Grupi D Mundobasketa vodio Bogdan Bogdanović sa 24 poena, po 14 su dodali Nikola Jokić i Nikola Milutinov, dok je Boban Marjanović upisao 12 poena i deset skokova. Najefikasniji u redovima Angole bio je Karlos Moraiš sa 15 poena.

Srbija je dobro počela svoj prvi meč na šampionatu u Kini i već u prvoj dionici je, zahvaljujući prije svega sjajnom šutu za tri poena (6/7), stekla dvocifrenu prednost. U prvih deset minuta tri trojke ubacio je Bogdanović, a po jednu Jokić, Birčević i Gudurić.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su na prvom odmoru imali plus devet (29:20), da bi u finišu druge četvrtine ona iznosila i tada maksimalnih 20 30:50.

Srbija je tokom tog dijela igre postepeno povećavala prednost, igrala je raznovrsno, a nakon lijepe akcije Jokića i Milutinova stigla do tih 20 poena prednosti.

Vicešampioni svijeta ni u nastavku meča nijesu spuštali gas, u trećoj četvrtini su imali plus 32, a u posljednjoj i ogromnih 49.

Đorđević je na ovom meču dijelio minutažu, svi su, osim povrijeđenog Nemanje Bjelice, dobili priliku da osjete teren. U strijelce se jedino nije upisao kapiten Miroslva Radiljuca koji je danas zabiljeležio stoti nastup u dresu nacionalnog tima.

Srbija će u drugom kolu igrati protiv Filipina, u ponedjeljak od 13.30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve