Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Počeo međunarodni turnir Kolašin kup 2021

Pokrovitelji ove manifestacije su FSCG, Opština Kolašin i Turistička organizacija Kolašina dok je organizator FK Gorštak

Stadion fudbalskog kluba Gorštak je jedno od kultnih mjesta sportske i fudbalske istorije sjevera Crne Gore.

Juče je bio u svečanom izdanju i odavno više nije bilo malih fudbalera, ali i ostalih ljubitelja ove igre, sportskih radnika.

Zvanično ime je ”stadion na Lugu” a zvanični događaj Međunarodni fudbalski turnir za mlađe kategorije ”Kolašin Kup 2021”.

Pokrovitelji ove manifestacije su FSCG, Opština Kolašin i Turistička organizacija Kolašina dok je organizator FK Gorštak.

Turnir, koji se održava po prvi put i koji će biti tradicionalan, otvorio je Mojaš Radonjić, potpredsjednik FSCG, naglašavajući da je ovo pravi način da se animiraju najmlađi i da što prije budu dio organizovanog sportskog treninga.

– Važno je što se turnir održava u Kolašinu koji treba da počne da se vraća na fudbalske pozicije koje je imao, važno je što je međunarodni jer se tako promoviše i fudbalska Crna Gora i turistički i sportski Kolašin, istakao je Radonjić.

U ime organizatora FK Gorštak, prisutne je pozdravio Milan Bulatović, predsjednik kluba, podsjećajući na bogatu tradiciju fudbala u Kolašinu.

– Naš klub je jedan od najstarijih u Crnoj Gori. Osnovan je 1925. godine, registrovan je jula 1930. i pripadao je Splitskom nogometnom podsavezu dok na Cetinju godina kasnije nije osnovan Crnogorski nogometni podsavez čiji postaje član. Bogata je i uspješna njegova istorija. Od 2006. godine stalno se takmičio u Centralnoj regiji u konkurenciji petlića, pionira i seniora. U Klubu trenutno trenira 70 dječaka a postoji i škola fudbala, naglasio je Bulatović.

Takmičenje je turnirskog tipa, a odvija se po godištima.

U 2009. godištu učestvuju As, Stari aerodrom, Igalo i Berane.

Takođe su četiri ekipe u 2010. godištu – As, Dadeks, Meteor i Brskovo.

U 2011. godištu je najviše ekipa, čak sedam a predvodi ih Partizan pa Brskovo, Borac, Dečić, Dadeks, Serdar i Gorštak. Pet ekipa je kod 2012. godišta – Dadeks, Berane, Stari aerodrom, Gorštak i Borac, dok su četiri ekipe u najmlađem 2013. godištu – Dadeks, Serdar, Meteor i Gorštak.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve