Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pobjeda donosi prvo mjesto i četvrtfinale, remi možda i eliminaciju

Šveđanke i Crnogorke imaće kristalno jasnu situaciju prije nego sjutra veče u 20.00 istrče na parket, pošto Hrvatska i Mađarska igraju od 18 časova i završiće svoj meč.

Poraz od Hrvatske u drugom kolu druge faze Svjeskog prvenstva značajno je zakompikovao stanje na tabeli našim damama, tako da jedino pobjeda protiv Švedske garantuje četvrfinale.

U slučaju remija Crna Gora bi se oprostila od nada za visok plasman na Svjetskom prvenstvu, ako Hrvatska pobijedi Mađarsku, jer bi imali po sedam bodova i slabiji međusobni skor, a neobično je da čak i porazom od domaćna možemo u četvrtfinale ukoliko Mađarska slavi u posljednjem kolu u grupi.

Ono što je sigurno, Šveđanke i Crnogorke imaće kristalno jasnu situaciju prije nego sjutra veče u 20.00 istrče na parket, pošto Hrvatska i Mađarska igraju od 18 časova i završiće svoj meč.

“Te kalkukacije van terena nikad nam nisu donosile ništa dobro, tako da se spremamo za Švedsku, kao što smo spremali sve utakmice do sada, jednu po jednu. Ono što se bude dešavalo na utakmici Mađarska – Hrvatska znaćemo pred našu utakmicu, i ako budemo pratili sve te stvari puno će nas potrošiti, tako da se mi u ovom trenutku bavimo samo sa sobom i Švedskom, i to je najvažnije”, kaže selektorka Bojana Popović.

Švedska je do sada ostvarla svih pet pobjeda, ali je i ona imala određene padove i oscilacije u igri koje bi trebalo iskoristiti u posljednjem meču glavne faze.

“I Švedska je oscilirala, protiv Senegala je igrala dosta opušteno, protiv Mađarske dva različita poluvremena, u drugom kada je pokazala kvalitet i visok nivo igre u odbrani, sa kvalitenim golmanima i sigurno da nas očekuje fizički teška utakmica, jer igraju odbranu 6-0 sa dubokim izlascima i dosta prekida, ali ono što smo mi vidjeli da imaju i dosta grešaka, ali da ćemo probati te greške da iskoristimo”, kaže naša selektorka.

Ivona Pavićević je u podmlađenoj reprezentaciji oslonac u igri i od nje se očekuje da protiv Švedske da veliki doprinos u napadu i u odbrani. I ona misli da su računice na papiru jedno, a dešavanja na parketu nešto sasvim drugo.

“Naš fokus je na Švedskoj da se što bolje pripremimo za nju. Ona je odlična reprezentacija, vrlo zahtjevna i sigurno da nas čeka veoma težak meč. Sigurno da i oni imaju slabih tačaka, već ih pripremamo i analiziramo i nadam se da ćemo se pripremiti što bolje, ali nas očekuje teška i zahtjevna utakmica”, kazala je krilo Crne Gore Ivona Pavićević.

Mnogi su se pribojavali utakmice protiv Senegala, koji je iznenadio Hrvatsku, ali je taj meč pokazao da naša selekcja ima još mnogo potencijala i rezerve u igračicama koje su igrale  manje u ranijim mečevima.

“To je bila odlična provjera, jer smo već do sada odigrali dosta utakmica, a očekuju nas sve teži i teži protivnici, tako da nam je svaka igračica potrebna”, zaključila je Pavićević.

I selekorka Bojana Popović je svjesna da su računice pred posljednje kolo jedno, a dešavanja na terenu nešto sasvim drugo i da se plasman u četvrtfinale mora izboriti vlastitim trudom i znojem.

“Kada bih danas rekla kako treba da igra sjutra Crna Gora to više ne bi bila taktika”, našalila se za kraj naša selekorka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve