Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi ruše Monako: Neka iz Ljubljane let bude za Podgoricu

Plavi večeras (18h) u drugom meču četvrtfinala Evrokupa u Stožicama ''dočekuju'' Monako i jure pobjedu kojom bi se prvi put u istoriji plasirali u polufinale drugog po jačini evropskog takmičenja. I kojom bi izbjegli novi odlazak u Francusku, već da bi se vratili u Podgoricu

Meč koji jednu generaciju može da upiše u nove stranice klupske istorije. Još jedan u nizu mečeva koji mnogi karakterišu kao “meč sezone” I meč u kojem pobjednički mentalitet bude od presudne važnosti. A, bez sumnje on teče venama košarkaša Budućnost Volija. I vrijeme je da još jednom sav kvalitet i talenat isplivaju.

”Plavi” večeras (18h) u drugom meču četvrtfinala Evrokupa u Stožicama ”dočekuju” Monako i jure pobjedu kojom bi se prvi put u istoriji plasirali u polufinale drugog po jačini evropskog takmičenja. I kojom bi izbjegli novi odlazak u Francusku, već da bi se vratili u Podgoricu.

A, taj plasman će izabranici Dejana Milojevića tražiti u Ljubljani, gradu u kojem su u prethodna tri meča kao gosti protiv Cedevita Olimpije doživjeli poraze. Međutim, to je u ovom trenutku najmanje bitno. Nakon fantastične pobjede u Monte Karlu “plavi” su prebacili pritisak na ekipu Zvezdana Mitrovića, koja mora da ide na sve ili ništa. Miloje je sa svojim momcima odradio tri treninga u prijestonici Slovenije, ekipa se navikla na koševe i spremna je da zada završni udarac.

– Čeka nas još jedan težak meč. Monako je pokazao koliko je čvrsta ekipa i mi moramo da odgovorimo na tu agresivnost rivala koja je u prvom duelu bila izvanredna, rekao je Milojević u najavi meča.

– Uspjeli smo u prvoj utakmici, nadam se da ćemo i u drugoj. Žao nam je što nijesmo domaćini u Podgorici, ali pravila su takva kakva jesu i nadam se dobrom ishodu.

Budućnost je u tom prvom meču pokazala kakav karakter posjeduje, ali isto tako uvjerili su se koliko opasni mogu biti Di Bost, Rob Grej, Matijas Lesor i ostali.

– Definitivno će Monako biti još agresivniji nego u utorak. U Monte Karlu se osjećao taj duh plej-ofa, biće tako i u drugoj utakmici. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i da im odgovorimo, nema dilemu Nikola Ivanović.

Prvi meč riješen je poenima Džastina Kobsa na dvije sekunde prije kraja. Imala je Budućnost sreće u posljednjem napadu, jer je Lesor promašio zicer. Za dva, apsolutno ništa ne može da se promijeni.

– Iznenađenja teško može da bude u odnosu na prvi meč. Monako ima svoj sistem igre koji je u napadu dosta jednostavan, dosta se igra jedan na jedan. Mi moramo da imamo individualnu odgovornost u odbrani jedan na jedan, istakao je plejmejker crnogorskog šampiona.

Utisak nakon prvog meča je da obje ekipe mogu još bolje, pa nas večeras sigurno očekuje paklena košarka. Igrači, stručni štab i navijači žele istu stvar.

– Daćemo sve da se ne vratimo u Monte Karlo na majstoricu, poruka je Petra Popovića.

Bek koji iz meča u meč igra sve bolje će ponovo biti na velikom ispitu, nakon magičnih partija u odbrani u prethodnim mečevima.

“Čeka nas još jedan zahtjevan meč, nije to ništa novo. Vidjeli smo snagu Monaka. Imamo šanse da pobijedimo i dođemo do polufinala ako fizički odgovorimo na pravi način. Lakše je pripremiti ovaj meč poslije trijumfa, energija je pozitivna i lakše nam pada umor”, poentirao je Popović.

Ljubljana, dvorana ”Stožice” mjesto gdje se piše plava istorija. Neka bude kao da se igra u ”Morači”!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve