Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

PFA upozorava: Tužno je stanje u fudbalu, igrači će tražiti pravnu zaštitu

Uz sva ova povećanja broja utakmica, novi sistem takmičenja u Ligi šampiona koji će biti na snazi od naredne sezone takođe povećava broj mečeva na godišnjem nivou

Da li je na pomolu pobuna fudbalera koji sve teže podnose veliki broj utakmica tokom godine na vrhunskom nivou?

Prvi čovjek Udruženja profesionalni fudbalera Engleske i Velsa (PFA) Matea Molango je rekao da bi moglo da dođe do toga da fudbaleri zatraže i pravnu zaštitu.

Molango je istakao da Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ozbiljno rizikuje zdravlje fudbalera stalnim povećavanjem broja utakmica i dodavanjem novih takmičenja.

“Došli smo u situaciju da moramo da se zaštitimo. To u kakvom je fudbal danas stanju je tužno. Veliki je poraz fudbala činjenica da igrači moraju sami sebe da štite jer to niko drugi ne čini. Jasno je igračima da su veoma dobro plaćeni za posao koji rade, ali svima bi trebalo da bude jasno da ljudsko tijelo ima svoje granice, a one se stalno prevazilaze”, rekao je Molango.

Od 2025. godine na Svjetskom prvenstvu za klubove nastupaće 32 tima, dok će na Mundijalu u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi 2026. nastupiti 48 reprezentacija.

Uz sva ova povećanja broja utakmica, novi sistem takmičenja u Ligi šampiona koji će biti na snazi od naredne sezone takođe povećava broj mečeva na godišnjem nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve