Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Petrovac remontuje tim: Odlasci aktuelniji od dolazaka pod Malim brdom

Pod Malim brdom za sada su aktuelniji odlasci nego dolasci. Najviše ,,rupa" treba zakrpiti u ofanzivi

Petrovac je juče počeo pripreme za novu sezonu u koju će, kako stvari stoje, ući znatno oslabljen u odnosu na prethodnu.

Vukčević, Foto: Rtvbudva.me

Pod Malim brdom za sada su aktuelniji odlasci nego dolasci.

“Otišli su Miloš Kalezić, Petar Vukčević, Milivoje Raičević i Demir Kajević, četiri veoma bitna igrača, dok je Halil Muharemović pod velikim znakom pitanja. Za sad su ostali tu, ali moguće da se još nešto desi po pitanju odlazaka”, rekao je trener Nenad Vukčević. Na sinoćnjem treningu bilo je i novih lica.

“Za sad je došao napadač Sava Gardaševič iz Koma. Priključili smo prvom timu nekoliko omladinaca, a jedan broj mlađih igrača je na probi. Pokušaćemo u hodu da nadomjestimo odlaske, da u kratkom roku dovedemo igrače, pa onda ih koliko to bude moguće uigramo jer je malo vremena do početka prvenstva”, dodao je Vukčević.

Najviše ,,rupa” treba zakrpiti u ofanzivi.

“Nije lako kad se ostane bez pet mnogo kvalitetnih igrača, teško je to nadomjestiti, ali uvijek sam optimista u takvim situacijama, ne želim da kukam i da žalim za nekim ko je otišao. Uvijek se to nadoknadi. Možda u startu neće biti dobro, ali kako sezona bude odmicala vjerujem da će sve dolaziti na svoje. I drugi klubovi imaju iste ili slične probleme, tako da kako nama, tako i drugima. Bez svakog ko ode se može i mora, a veoma mi je bitno da je makar ostao kostur tima u odbrani”, istakao je mladi stručnjak.

Vukčević je rekao da će ,,neboplavi” sve vrijeme trenirati u Petrovcu i da će pokušati da do starta Telekom 1. CFL (vjerovatno sredinom avgusta) organizuju jednu ili dvije prijateljske utakmice.

Bivši trener Budućnosti, Koma i Rudara, te član stručnog štaba mlade reprezentacije Crne Gore, preuzeo je Petrovac krajem septembra 2019. i uspio da ga izvuče iz ambisa i dovede do sredine tabele, kao i do polufinala Kupa, čija završnica nije odigrana.

Realnost je da će se Pod Malim brdom i naredne sezone zadovoljiti ostankom u društvu najboljih.

“Ambicije sigurno neće biti velike. Nijesu bile ni prošle sezone, pa je Petrovac konkurisao za trofej Kupa, a bodovno smo se bili primakli Evropi i generalno napravili dobar posao u proljećnom dijelu. Moramo da promijenimo pola ekipe, da krenemo ,,Jovo nanovo”, ali vjerujem u naš rad, u momke i da će krajnji rezultat biti dobar”, naglasio je Nenad Vukčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve