Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Petar Mijović: Vjerovao sam u reakciju tima u drugom poluvremenu

Presudilo iskustvo Budućnosti, ali u polufinalu protiv, vjerovatno, Crvene zvezde moraće i da igraju daleko bolje ako žele da naprave nešto više.

Budućnost Voli je očajno odigrala prvo poluvrijeme protiv Mege, ali je na kraju uspjela da slavi i izbori plasman u polufinale plej-ofa Admiralbet ABA lige

Na kraju je presudilo iskustvo “plavih”, ali u polufinalu će morati da igraju daleko bolje ako žele da naprave nešto više.

“Prije nego što kažem bilo šta o večerašnjem meču, želim da u svoje ime, ime igrača i kluba koji predstavljam izrazim najdublje saučešće zbog posljednjih dešavanja u Beogradu i Mladenovcu i da smo svim srcem uz ljude koji su, nažalost, izgubili svoje najbliže”, rekao je nakon pobjede Petar Mijović, trener Budućnosti Voli.

Budućnost je u Sremskoj Mitrovici napravila veliki preokret u drugom poluvremenu, pošto je domaćin u prvom minutu treće četvrtine imao ogromnih 19 poena prednosti. Bilo je 48:29 za Megu.

“Što se tiče same utakmica, prva četvrtina je kod oba tima bila van nekog ritma. Imao sam osjećaj tokom prvih uvodnih minuta da ekipa koja prva nađe energetski način da se podigne, da će uzme kontrolu utakmice. To se, nažalost, desilo protivničkoj ekipi, koja je jako talentovana, jako dobro vođena, koja u svojim redovima imaju izuzetnu količinu talenta i u ovakvim okolnostima kao što smo bili mi u prvom poluvremenu, mislim da umnogome pomognete da sav taj talenat i potencijal iskažu.

Mislim da su imali jedno lagodno i zasluženo vođstvo. Iskreno, očekivao sam reakciju. Da li da se vratimo iz ovoliko minusa, to je diskutabilno. Očekivao sam da ova ekipa koju vodim i koja jako dobro trenira reaguje. Znao sam da ako uspostavimo osnovne parametre koji su potrebni za utakmicu protiv Mege, koje se prevashodno tiču tranzicione odbrane, odbrane 1 na 1, zagrađivanje koša da možda možemo da se vratimo u meč”, kaže Mijović.

Nakon početnih poena Mege u trećoj četvrtini salinije slobodnih bacanja, Budućnost je zaigrala mnogo bolje i za dva minuta serojom 11:0 utakmicu učinila neizvjesnom

“Uspjeli smo već u ranoj fazi treće četvrtine da uspostavimo kontrolu situacije na terenu, bili mnogo bolji, agresivniji u odnosu na prvo poluvrijeme. Iz dobre odbrane smo mnogo bolje kontrolisali skok, dali dosta laganih poena i onda sam znao da negdje iskustvo može da prevagne u utakmici na jednu loptu. Još jednom čestitke treneru Marku Baraću i Megi na svemu što rade unazad godina i ove sezone. Mi se sada okrećemo crnogorskoj ligi i polufinalu i pripremi za polufinale ABA lige”, zaključio je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve