Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Petar Grbić: Ovo je najveća lična nagrada jer dolazi od navijača iz svog grada

Iskusni krilni napadač danas je na putu da u pravom smislu riječi ugradi sebe u istorlju kluba, budući da je jedan od lidera generacije koja može da osvoji duplu krunu. Zato se i vratio u rodni grad, da prije završetka karijere uradi nešto veliko sa ekipom Budućnosti koja mu je najviše pri srcu

Nije Petar Grbić obilježio posljednju dekadu Budućnosti, nije čak ni igrač koji ima ozbiljan staž u prvom timu “plavih” u poređenju sa nekima.

Grbić, Foto: FK Buducnost

Ali kada neko kao on dobije mjesto u idealnom timu podgoričkog kluba, jasno je kakav status ima među navijačima koji su birali najbolju postavu u posljednjih deset godina.

Taj izbor, realizovan nedavno kroz anketu Budućnosti, govori više od riječi. Grbić ima poseban status među fanovima ..plavih”, ima ga i u upravi, a zaslužio ga je čistom emocijom i odnosom prema kolektivu u kojem je ponikao. Nije to skrivao ni kada je igrao za druge ekipe, na domaćoj sceni i inostranstvu.

Iskusni krilni napadač danas je na putu da u pravom smislu riječi ugradi sebe u istorlju kluba, budući da je jedan od lidera generacije koja može da osvoji duplu krunu.

Zato se i vratio u rodni grad, da prije završetka karijere uradi nešto veliko sa ekipom Budućnosti koja mu je najviše pri srcu.

“Prvenstveno mi predstavlja veliku čast a zatim i obavezu, da u narednom periodu dok budem nosio dres Budućnosti dam maksimum, kao i do sada. Što se tiče izbora, naravno da sam počastvovan i ovo mi je možda i najveća lična nagrada u dosadašnjoj karijeri, pogotovo što sam je dobio od strane navijača iz svog grada i iz svoje države, u klubu u kojem sam ponikao. Ne vidim sebe u nekim narednim anketama ovog tipa, jer se nadam da će doći mlađi momci i zauzeti moje mjesto, kao i mjesto mojih kolega rekao je Grbić za klupski sajt (fk-buducnost me)”.

Ko su bili tvoji fudbalski uzori?

“To su Dejan Savićević, kao i Andrej Ševčenko, jer sam uz Budućnost i veliki navijač Milana, što se tiče uzora iz našeg grada i kluba, to je oduvijek bio i ostao Igor Burzanović.”

Sjećaš li se prvog odlaska na stadion pod Goricom?

“Više se ne mogu sjetiti prvog dolaska na stadion, ali sigurno je da sam većinu svog djetinjstva proveo na njemu, gledajući utakmice i treninge prvog tima.”

Sjećaš li se tvog debija u plavo-bijelom dresu?

“Sjećam se mog debija koji nije bio tako davno. Nakon niza godina provedenih u inostranstvu vratio sam se u svoj klub i ispunio želju da zaigram za prvi tim Budućnosti. To je bila utakmica protiv Zete koju ću pamtiti dok sam živ.”

Tvoj najdraži trenutak u plavo-bijelom dresu?

“Puno lijepih pobjeda, a prave stvari tek dolaze, tako da mi ovo pitanje postavite na kraju sezone”, odgovorio je Grbić uz osmijeh.

Koliko te raduje povratak klupskim obavezama nakon prekida prvenstva zbog korona virusa?

“Raduje nas povratak treninzima, već smo se i uželjeli jedni drugih. Nakon ove pauze i dok god nosimo plavo-bijeli dres motivacije za osvajanjem trofeja ne smije da fali.”

Prvenstvo se gotovo sigurno nastavlja 1. juna. ali bez prisustva publike. Koliko će vam nedostajati podrška sa tribina?

“Fudbal nije isti sa navijačima i bez njih. Nadam se da će se što prije navijači vratiti na stadion jer su nam uvijek bili dvanaesti igrač na terenu.”

Iako još uvijek aktivno igra fudbal. Grbić je dobio ulogu rukovođenja omladinskim timom Budućnosti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve