Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pešić novi potpredsjednik, Erović ostaje selektor, novi mandat i Madžgalju

Igor Pešić novi je potpredsjednik Atletskog saveza, odlučeno je na konstitutivnoj sjednici Upravnog odbora

Igor Pešić novi je potpredsjednik Atletskog saveza, odlučeno je na konstitutivnoj sjednici Upravnog odbora. Novi mandat dobio je selektor Osman Erović, kao i sekretar Milan Madžgalj, koji će te funkcije obavljati i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Imenovan je i stručni štab reprezentacije, koji će činiti Budimir Jestrović (sprint i štafetna trčanja), Dragoje Rajković (horizonzalni skokovi), Drago Musić (srednje i dugo trčanje), Marko Ristić (bacacke discipline), Branislav Maslovarić (planinsko i cestovno trčanje), Danijela Vojinović (višeboji) i Ivan Popović (vetikalni skokovi). Upravni odbor je odlučio da glavni savjetnik predsjedika Milorada Vuletića za sportski sektor Saveza bude Gojko Banjević, koji će biti i koordinator za izgradnju atletskog stadiona u Podgorici, kao i kordinator za školski sport na nivou Crne Gore.

Ofis menadžer saveza, kao i do sada, biće Milena Mudreša.

Upravni odbor imenovao je i Takmičarsku, Disciplinsku, Marketing, Zdravstvenu i anti-doping komisiju. Oformljerne su Komisije i za proglašenje najboljih u ASCG, prelaske atletičara, izdavanje sertifikata o ispravosti i dužina staza za trke na putu – cesti, priznavaje rekorda Crne Gore, vođenje statistike, dodjelu priznanja i stipendija u ASCG i načinu realizacije Planova i programa najboljih atletičara Savaza. Formiran je i Sudijski odbor.

Upravni odbor jednoglasno je donio odluku o visinama stipendija za sportiste Saveza po osnovu Konkursa za sufinansiranje iz Budžeta za 2023. godinu Ministartsva sporta i mladih.

Jednoglasno je u članstvo Saveza primljen Atletski klub Milenijum iz Podgorice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vuka pv
08.02.2023-21:31 21:31

Kakva sprdnja. Postavili za trenera sprinter Buda J. koji u životu nije uzeo medalju a 5 godina trenirao atletiku. 100 m nije mogao trčati ispod 15 sekundi. Al sad je došlo vrijeme popova pa oni određuju ko će biti trener. Zamislite da nidje nema S. Vraneša, olimpijac i rekorder CG. Piiiii.