Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Perunović uoči Podgoričkog maratona: Bitan rezultat, još bitniji bodovi

Najbolja crnogorska dugo prugašica, deset godina za redom bila je najbolja atletičarka naše zemlje, a kao vlasnica 19 državnih rekorda, od čega 14 seniorskih u isto toliko disciplina, s pravom nosi epitet atletske kraljice Crne Gore

Slađana Perunović sjutra će trčati deveti put u glavnom gradu na najvećem sportskom spektaklu u Crnoj Gori na Podgoričkom maratonu.

Slađana Perunović

Najbolja crnogorska dugo prugašica, deset godina za redom bila je najbolja atletičarka naše zemlje, a kao vlasnica 19 državnih rekorda, od čega 14 seniorskih u isto toliko disciplina, s pravom nosi epitet atletske kraljice Crne Gore. Sada će pokušati da u Podgorici prije svega potvrdi primat u našoj zemlji, jer to ima nekad veći značaj.

“Promijenjen je sistem za sticanje norme za plasman na Olimpijske igre. Norma je izuzetno visoka, iznosi čak 2:29.00, pa je jasno da dosta maratonki neće uspjeti da istrči to vrijeme. Zbog toga je Svjetska atletska federacija uvela i novo pravilo, po kojem će se do norme stizati i na osnovu bodova, koji se skupljaju na takmičenjima. Ukoliko budem najbolja crnogorska maratonka, odnosno šampionka Crne Gore u maratonu osvojiću 100 bodova, što će biti važno u ukupnom zbiru”, objasnila je Slađana Perunović.

Članica Atletskog kluba Nikšić seniorska je prvakinja Crne Gore i rekorderka u disiplinama na 800 m, 1.000 m, 1.500 m, 3.000 m, 5.000 m, 10.000 m, 3.000 m (stipl čez), 5.000 m (cesta), 30 km, polumaraton, maraton i ultramaraton (100 km), te na 1.500 m i 3.000 m u dvorani. Interesantno je da je šampionka Crne Gore na 100 km postala sa samo 17 godina. U Podgorici godinama unazad dominira na trci Oslobođenja Podgorice, a ovog puta neće juriti direktno normu za Olimpijske igre kao ranije, već će cilj biti drugačiji.

“Sada je situacija specifična. Za razliku od ranije, sada su bitni bodovi, odnosno najbitniji”, dodala je Perunović.

Međutim, Nikšićanka ne krije da će nastojati da ostvari što bolji rezultat.

“Biće možda i najjača konkurencija u Podgorici i sigurno će biti pakleno teško napraviti dobar rezultat, ali potrudiću se da ostvarim što bolje vrijeme”, naglasila je Perunović.

Slađanu odmah nakon nastupa na Podgoričkom maratonu očekuju novi izazovi. Baš zbog toga svjesno neće juriti najbolje vrijeme.

“Ne smijem previše forsirati, jer nakon Podgorice učestvujem na Balkanskom prvenstvu u krosu, zatim me očekuje Balkansko prvenstvo u maratonu. Moram biti spremna za te trke, kako bih osvojila što više bodova. Ali, sada sam fokusirana samo na trku u Podgorici. Nadam se da će vrijeme biti idealno i da ću pokazati da sam u dobroj formi”, podvukla je Slađana Perunović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve