Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Perović: Sve od nas zavisi

“Plavi” su u prvom meču osmine finala masovnijeg takmičenja odigrali bez golova protiv Rudara pod Golubinjom, gdje su istog rivala četiri dana ranije ubjedljivo savladali u prvenstvu (3:0)

Prolaz u narednu rundu Kupa, Budućnost će rješavati u revanšu pod Goricom, 23. oktobra.

Perović, Foto: Fk-buducnost.me

“Plavi” su u prvom meču osmine finala masovnijeg takmičenja odigrali bez golova protiv Rudara pod Golubinjom, gdje su istog rivala četiri dana ranije ubjedljivo savladali u prvenstvu (3:0).

“Nije lako istu ekipu pobijediti dva puta u tako kratkom vremenskom periodu. Rudar nije ni malo loša ekipa, a u Kupu je bio jači za nekoliko igrača koji su im nedostajali u prvenstvenom meču. Skautirali su dobro našu igru i pružili mnogo jači otpor. Nijesmo dali gol, ali najvažnije je da smo sačuvali mrežu. Shvatićemo ozbiljno revanš i uz maksimalno zalaganje, vjerujem, nastaviti put ka odbrani trofeja. Sve od nas zavisi. Ove sezone idemo na duplu krunu i znamo šta treba da uradimo u svakoj utakmici”, rekao je napadač podgoričkog tima, Mihailo Perović.

Pred odlazak na dvonedjeljnu pauzu, četa Branka Brnovića bi mogla da se vrati na čelo prvoligaškog karavana uslov je da pred svojim navijačima pobijedi Podgoricu, ali i da Zeta ne izgubi od vodeće Sutjeske kraj Bistrice.

“Gledamo sebe. Najbitnije je da igramo dobro i pobjeđujemo u kontinuitetu, ostalo će doći. Bilo bi lijepo da kao lider odemo na pauzu koja će nam dobro doći, ali, opet kažem, važno je da upišemo novi trijumf. Neće biti nimalo lako protiv Podgorice. Oni imaju puno mladih igrača, željnih dokazivanja, biće motivisani… Za njih bi bod bio uspjeh i pretpostavljam da će se postaviti defanzivno, sa duplim blokom u fazi odbrane. U njihovoj igri to dobro funkcioniše, ali kvalitet je na našoj strani. Očekujem da to u krajnjem presudi. Za nas je pobjeda obaveza i tako ćemo prići predstojećem duelu”, poručio je Perović, koji je postigao tri gola u prvenstvu, uz prosjek od 52 minuta provedena na terenu tokom devet nastupa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve