Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Pero Milošević se vratio u Lovćen

Prvi crnogorski selektor Pero Milošević ponovo na klupi Lovćena, kluba sa kojim je ostvario najveće uspjehe u trenerskoj karijeri.

Crnogorska rukometna legenda i jedan od najuspješnijih trenera u istoriji našeg rukometa Pero Milošević potpisao ugovor sa Lovćenom na dvije plus jednu godinu.

Prvi selektor Crne Gore je vodio Lovćen krajem prošlog i početkom ovog vijeka, kada je sa Cetinjanima dva puta bio šampion Jugoslavije, osvajač Kupa i učesnik četvrtfinala Lige šampiona.
Cetinjani su tih godina bili veliki tim i u evropskim razmjerima, a namučili su i tada neprikosnoveni njemački Kil.

Miloševićem 2007. godine sa Crnom Gorom igrao kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, prošla prvo pretkvalifikacije, potom i baraž za Evropsko prvenstvo 2008.u kojem je eliminisan Portugal.

Sa Miloševićem na klupi rukometna reprezentacija je postala prva crnogorska selekcija koja je izborila plasman na jedno veliko takmičenje, ali je tamo nije vodio, pošto je podnio ostavku zbog “afere” oko premija.

Milošević je bio i veliko igračko ime, rukometna legenda, povremeni reprezentativac SFRJ i član najčuvenije generacije jugoslovenskog rukometa i tima Metaloplastike koji je 1985. i 1986. godine bio prvak Evrope, a širom Starog kontinenta zvali su ih “šabački vanzemaljci”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve