Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Peković i Jovanović nastavljaju svoj otvoreni sukob saopštenjima

Nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Manili, ispostavilo se da je to bila više labudova pjesma nego tračak sunca na horizontu pristigao sa dalekog istoka.

Red Nikole Pekovića, pa red Radoslava Jovanovića da svim poiklonicicima košarke uveseli ove prve jesenje dane i najavi sumornu košarkašku sezonu pred nama.

Nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Manili, ispostavilo se da je to bila više labudova pjesma nego tračak sunca na horizontu pristigao sa dalekog istoka.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Ovom prilikom neću ponovo opisivati slijed događaja u vezi izbora organa Košarkaškog saveza Crne Gore, jer sam to uradio u prethodnom obraćanju javnosti.

Povodom konstatacije da nisam komentarisao zahtjev za sazivanje Vanredne sjednice skupštine od 19.06.2023.godine, istakao bih da sam blagovremeno dostavio predsjedniku KSCG i generalnom sekretaru KSCG, zahtjev broj 140 od 19.06.2023.godine, radi pripreme odgovarajućeg materijala za zakazivanje i održavanje Vanredne sjednice skupštine, u skladu sa zakonom i Statutom KSCG. Po ovom zahtjevu nije postupljeno i nije dostavljen materijal za Vanrednu sjednicu skupštine.

Nakon završenog svjetskog prvenstva u košarci, dostavljen mi je novi zahtjev za zakazivanje Vanredne sjednice skupštine KSCG, dana 15.09.2023. godine. Tim povodom zakazao sam sastanak za dan 21. 09.2023. godine u 11 časova u prostorijama KSCG, ostavljajući pri tom razuman rok da se za buduću sjednicu pripremi odgovarajući materijal.

Zaključci sa tog sastanka, dostavljeni Predsjedniku KSCG, a u vezi zakazivanje Vanredne sjednice skupštine, su:

Termin održavanja sjednice Vanredne skupštine KSCG će se utvrditi na predlog Predsjednika KSCG;

15 klubova – članova Skupštine KSCG traži konkretne predloge za članove budućeg Upravnog odbora KSCG, kako bi na nivou klupskih organa donijeli odluku o eventualnom glasanju za predložene članove;

Iz Zaključaka jasno proizilazi da materijal za skupštinu treba da sadrži konkretne predloge Predsjednika KSCG sa imenima lica koja će biti u organima KSCG;

Ovom prilikom obavještavam javnost da je novi termin sastanka za pripremu Vanredne sjednice skupštine planiran za 3.10.2023.godine (utorak).

Želim da se u što kraćem roku obezbijede odgovarajući uslovi za rad svih struktura KSCG i da novinarske stupce i ubuduće punimo uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni”, saopštio je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.09.2023-20:05 20:05

…tako je Jovanovicu !samo tako zastupaj interese CG kao uvijek-ovaj proslavljeni neka ide državi kojoj je bio uvijek posvijecen…neka ide u sportsku penziju/zasluzni sportista/a njegova pomoc nije potrebna Cgorskoj kosarci ,ima zasluznih cgoraca sem njega …
Bravo Jovanovicu-nedaj “da unistavaju” kao sve sto su djavolisali …