Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Po sastavu, Cedevita Olimpija je najkvalitetnija uz Zvezdu

Meč u barskoj dvorani Topolica počinje u 18 sati

Košarkaši Mornara večeras će dočekati Cdevita Olimpiju u petom kolu regionalne ABA lige i pokušati da prvi u ovoj sezoni savladaju tim iz Ljubljane.

Foto: KK Mornar/Media pro

Mornar za sada ima polovičan učinak i dva uzastopna poraza od Partizana i Primorske, dok Cedevita Olimpija ima sve pobjede.

“Cedevita Olimpija je jedna od najjačih ekipa u ligi, po sastavu sa Zvezdom je sigurno najkvalitetnija. O tome svjedoči i njen start u ovogodišnjem prvenstvu. Očekuje nas izuzetno teška utalmica i to iz dva razloga, zbog kvaliteta protivnika i zbog toga što nismo u dobrom stanju, što je za mene daleko problematičnije. Daleko smo od dobre igre, od onog što sam očekivao i plainirao. Vrijeme, nažalost, ne popravlja neke očigledne greške, neke navike kod pojedinaca. Pokušaćemo da se zbijemo za ovu utakmicu, ali strpljenje polako ističe. Svi ovi igrači dovedeni su kao zvučna imena i tu svoju prošlost su naplatil. Mene interesuje sadašnjost, ko koliko može da pruži na terenu. Dres Mornara nosiće samo onaj ko ga zasluži odnosom prema igri i borbom na terenu. To će igračima biti prvi i osnovni zadatak u narednim utakmicama. Ponavljam, čeka izuzetno težak meč. Moramo biti 40 minuta maksimalno fokusirani u napadu i u odbrani, ako mislimo da eventualno iznenadimao jednog od favorita za osvajanje ABA lige. Utakmica za nas ne dolazi u dobrom momentu, jer stiže poslije serije poraza, serije iskazanih slabosti i to na istovjetan način. Zaista, ovako ne možemo dalje, moramo mijenjati odnos prema igri, prema svemu, a prevashodno prema obavezama za koje su igrači plaćeni”, kazao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Meč u barskoj dvorani Topolica počinje u 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve