Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Možemo da izgubimo, ali i da pobijedimo svakog

Barani idu na noge slovenačkom prvaku koji je najprijatnije izenanđenje uvodnog dijela sezone

Trener Mornara Mihailo Pavićević poručio je da epilog meča protiv Primorske u 4. kolu ABA lige zavisi od njegove ekipe.

Pavićević, Foto: Mornar/Media pro

Barani idu na noge slovenačkom prvaku koji je najprijatnije izenanđenje uvodnog dijela sezone.

„Uvijek više volim da vodim više računa o svojoj ekipi nego o protivničkoj. Uz dužno poštovanje rivala, ugiranost je trenutno glavna prednost Primorske u odnosu na rivale u ABA ligi. Vidi se da su dvije godine na okupu, maltene ista ekipa, to se vidi i iz njihovih rezultata i zaslužuje dužno poštovanje. Ali, mi se ne plašimo nikog i ja nikada ne tražim lijek za protivnika već očekujem da ga on traži za naš tim. Takav pristup imamo i sada”, izjavio je Pavićević.

Obje ekipe nakon tri odigrana kola imaju po dvije pobjede i jedan poraz.

“Primorska igra jako dobro, napravila je sjajan start ali mislim da ova utakmica zavisi od nas. Mi možemo da izgubimo, ali i da pobijedimo svakog. Vrijeme nije na našoj strani, jer ono što krasi Primorsku nama nedostaje – uigranost. Nedostaje nam još uvijek zajednički trening u kompletnom sastavu, ali Vranješ se tek priključio ekipi sa laganim treninzima i kada on bude u punom treningu mogu reći da smo kompletni“, prokomentarisao je Pavićević.

Centar Mornara Mirza Begić dobro poznaje ekipu Primorske s kojom je lani vojevao žestoke bitke u dresu Olimpije.

„Primorska je jako kvalitetna ekipa sa odličnim trenerom koji već dugo slaže taj tim. Imaju već par godina isti sastav a ljetos su doveli još par odličnih igrača. Pokazali su već da mogu da igraju protiv najjačih ekipa u ligi, pobijedili su Zvezdu i Partizan tako da nas sigurno ne očekuje lak zadatak u Kopru. Što se nas tiče, gledajući naš sastav, imamo stvarno dobru ekipu ali zbog obaveza u reprezentaciji i povreda nismo imali vremena da se uigramo. Još uvijek zbog toga nismo u mogućnosti da odigramo svih 40 minuta na jako visokom nivou i to nas je koštalo poraza u poslednjim utakmicama“, rekao je Begić.

Sjutrašnji duel u Kopru počeće u 18 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve